A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

ALKOHOLÓGIA

   A Timur Lenk Research Center kutatócsoportja régóta foglalkozik ezzel a problémakörrel. A szűkebben vett téma: mi okozza az alkohol negatív mellékhatásait? Az a gárda, amelyet a feladattal megbíztunk, jó darabig sötétben tapogatózott, mígnem az egyik newtoni zsenialitású kutatónk "Hypotheses non fingere!" ("Nem ujjazok meg hipós pinájú nőket!") felkiáltással megalkotta azt a hipotézist, mely teljesen új megvilágításba és valóban tudományos alapokra helyezi az eddigi tapasztalatokat. Vége a tudománytalan, orvosok és biológusok fabrikálta álelméleteknek. Az igazság közöttünk sunnyog.
   Megjegyeznénk, hogy a "KCs-Files", azaz a Kis Csapat aktája a leleplezett bűnözők vérszomjas volta miatt szigorúan titkos, és csak az erős lelkű beavatottak viselik el a terhet, hogy a csapattagok esetleg egy életre szóló vendettát hirdetnek ellene. Ezért mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy jelen mű szerző megemlítése nélküli nyilvános publikálása mindenféle következményeket von maga után.
   Természetesen a mindenre elszánt amatőr kutatók és a profi kollégák észrevételeit, tanulmányait, esetleg tőbb kötetes monográfiáit szívesen fogadjuk ezen a címen: timurlenk@timurlenk.hu .

Előzmények és általános áttekintés

   Már az ókori görögök közt is régi tréfaként élt a "Tegnap este valamelyik ital mérgezett volt, azért vagyok ma ilyen rosszul" szólás. A Timur Lenk Research Center volt az első kutatócsapat, amely komoly jelentőséget tulajdonított ennek a népi mondókának, hasonlóan Dänikenhez, aki felfedezte, hogy a régi maja domborművek egyike nem egy gigantikus műbrokival többek által seggbekúrt polgárt, hanem rakétán ülő főpapot ábrázol, amint a rakéta éppen nem indul, ezért a többiek segítenek neki betolni.

   Az áttörő felfedezés -mint a történelem során annyi más ilyesmi- a véletlennek volt köszönhető. Egy átkoncertezett éjszaka utáni másnap mindenki folyamatosan haldoklott. Az alkolos befolyásoltságból eredően a szinaptikus szigetelés kissé fellazult mindenkinél, a gondolattársítás így sokkal könnyebben ment. Egy hirtelen -közel nyeles, mindenesetre láncos- fingás után a Sógor ki tudja mi okból, kitalálta, hogy őtet valaki az éjszaka felpumpálta, azért rottyant most ekkorákat. Ez a tréfás megállapítás tekinthető a TLRC Alkohológia Szekció munkája katalizátorának. Hirtelen minden megvilágosult. Két ekkora hülyeség nem állhat elő véletlenül. A hipotézis lényege, hogy a "másnaposság" gyűjtőnéven ismert tüneteket nem biológiai folyamatok, hanem ármányos gonosztevők okozzák. Csupán az apró részletek vártak már kidolgozásra, vagyis annak kiderítése, hogy kik is a tagjai ennek a bűnszövetkezetnek, és mi a szerepük a gyűjtőnéven "másnaposság"-ként ismert tünetegyüttes előállításában. A TLRC sok tagját felfedezte már e mindenre elszánt bandának, amely munkanéven mint "A Kis Csapat" szerepel.

Alkohológia 1. rész »
Alkohológia 2. rész »
Alkohológia 3. rész »
Alkohológia 4. rész »
Alkohológia 5. rész »
Alkohológia 6. rész »
Alkohológia 7. rész »
Alkohológia 8. rész »
Alkohológia 9. rész »
Alkohológia 10. rész »
Alkohológia 11. rész »
Alkohológia 12. rész »
Alkohológia 13. rész »
Alkohológia 14. rész »