A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

Így kell rajongani a Timur Lenk M. G.-ért.

   Jó darabig töprengtünk, vajon hová is illesszük be ezt a dolgot. Aztán megvilágosodtunk. A tartalom egyértelműen ide, a szociológia rovatba utalja a cuccost, annyira elmebeteg. Valahol csendben számítunk rá, hogy ezek után egy törvénytervezetben a marihuánaszármazékok és az ópiátok után nevesítik a Timur Lenket is mint tudatromboló szert, terjesztőit pedig kényszerelvonókúrára küldik.

   Diszkrét emilváltás egy CD-rendelés apropóján. Köszönjük, Herr Köteles!

------------

Subject: cédét akarok venni

   Én egy 19 éves, nagymellű, csintalan kislány vagyok és venni szeretnék egybrekkfaszt cédét, hogy pajzán játszadozásaimat a megfelelő zenei aláfestés kísérhesse! Küldhettek fürdőnacis fényképet is magatokról. A nacit tarthatjátok a kezetekben ...

Puszika, Gabi (de hívjatok csak Puncikának)

Na, jól van srácok, eddig a marketing. Gondoltam megsürgetem egy kicsit az értékesítést.

   Szóval szeretném kiegészíteni Timur Lenk kollekciómat ezzel a ritka demoanyaggal, a Brekkfaszttal. Így számszerint kettőre duzzadna a gyűjtemény mérete, ami azért - lássuk be - nem kis büszkeségre ad okot a műértők körében. Legyetek szívesek mihamarabb eljuttatni az emlegetett zeneművet, mert Szentestére auditóriumot hívtam össze az Zeneakadémián, "Kortárs nagyjaink jelentőségvesztése a Timur Lenk munkásságának fényében" címmel, és szeretnék egy-két instrumentális hivatkozással is élni az egybegyűltek előtt.


Persze pinát is mutatok majd.

   Az anyagot legyetek szívesek az alant szereplő címre postai úton eljuttatni.
   Az ellentételezés módját még kigondolom, de ha a kézbesítő aznap ezres nagyságrendben hordott ki Timur Lenk cédéket, igen valószínű, hogy inkább pofánverem egy szünetmentes tápegységgel és elszedem a bevételt.
   Köszönettel, és hajrá srácok, meg miegymás!!!

Köteles
------------

Subject: Re: cédét akarok venni

   Mi sajnos már öregek vagyunk, lévén 20 éves, már nem hamvas pinájú lányokból álló hiphopegyüttes. De azé adunk neked cédét masztiszás céljából, a nacis kép nem megy, mert az összes nacinkat elosztogattuk Kozsónak.

   Már készítheted is a tápeccséget, annyi a megrendelésünk, hogy az emilek miatt külön be kellett a szerverbe szerelni egy rekkszekrénnyi vincsesztert.
   A rendelést pedig köszönjük, köszönjük. Namost az Ön marketingfelelőse (One-Point-Touch-Contact-Personal-Manager-Of-Timur-Lenk-Public-Relation-Office-Central) Taki, ezért ha "miafaszvammáacédémmel", "letépematökötökethaneműttökmihama" vagy ilyesmi problémája van, kérem, forduljon személyesen hozzá.

   Kedves ukrán képviselőnket mindjárt küldjük a CD-vel, kérjük, készítse elő a harmincméteres körzetben található összes jelentősebb értéktárgyát.

Fisher
------------

Subject: Vá: Re: cédét akarok venni

Kedves Fisher!

   Köszönöm a visszajelzést cédé ügyben! Külön köszönöm, hogy szíves figyelmeztetésed révén elegendő időm maradt felvenni a kapcsolatot a BÁV Rt-vel, és lebonyolítani az ingó vagyontárgyaim elárverezését célzó nyílt aukciót. Ha őszinte akarok lenni, be kell vallanom: egy percig sem sajnáltam azt a sok lomot. Most mondd meg: hogy mutatna egy avítt Csontváry mázolmány a Timur Lenk Összes fölött? Vérciki. Kisöpörtem hát végre a kezdő műgyűjtő koromból máig kísértő kacatokat, hogy méltó nihil fogadhassa kollekcióm új darabját, az áhított opuszt. A lakás üres, csak a kis oltár fénye töri meg az egyhangúságot. A rögtönzött szentélyé, melynek fészkében ott pihen a "Besztof Timur Lenk MG". Tegnap kicsit balra toltam, hogy mellé férjen párja, a Brekkfaszt. Úgy hiszem, boldog nászban fognak majd egyesülni, megörvendeztetve ezt a sivár sártengert az örkkön várt, de soha eddig nem tapasztalt végső Isteni kinyilatkoztatással. Amikor erről beszéltem a klinikán a szakorvosnak, azt javasolta, hogy mégis inkább napi 2x1 Zyprexát és 2x2 Seropram-ot szedjek. Futóbolond.

Köszönettel:

Köteles

Ps.: Most jut eszembe, PINA!

----------------

Subject: Re: tardáció

Kedves Fisher!

   Amennyiben úgy érzed, hogy hiányzik még valami, egy alig sejthető nüansz, ami végérvényesen hazavágná a honlapot, mind a morális tartalom, mind pedig az esztétikum viszonylatában, hát nosza, tedd ki az emiljeimet! :)

   Egyebek iránt (azt hiszem most már illene erről is szót ejtenem), első érintkezésem a Timur Lenk MG hangzásvilágával valamikor 94 vagy 95 karácsonyán (mikor máskor) következett be.
   Ezen a napon testvérbátyám, - aki jatés évei közepette nemegyszer lent találta magát bizonyos klubokban, amint éppen tragikus hirtelenséggel Timur Lenket műélvez - meglepett, a korábbi levelemben már aposztrofált gyűjteménnyel, a Besztoffal. Na persze csak a Tannenbaum adaptáció miatt.
   A gesztus aztán évekre meghatározta zenei ízlésvilágom fejlődésének irányultságát, és - őszintén szólva - közeli családtagjaim irántam érzett szánalmának és rosszallásának mértékét is.
   No, de folytassuk a Szentesténél és a Kisjézusnál. Minekutána a Teremtő Egyszülött Gyermeke cikornyás káromkodások közepette végérvényesen elhagyta a családi karácsonyfa környékét, én felvonultam a szobámba és elkezdtem befogadni a MŰVET. (Megjegyzendő, hogy a Jézuska azóta sem hajlandó tiszteletét tenni nálunk, úgyhogy lassan tizedik éve az a hagyomány járja mifelénk, hogy az ajándékokat a Szociális Munkás hozza.)

   Ekkor már nyakig benne jártam az egyetemi években, ami kiváló alkalomnak bizonyult - többek között - arra is, hogy újonnan szerzett lebilincselő muzikális tapasztalataimat megosszam a szesztest...öö.. tankörtársaimmal. A feladat kézenfekvő volt: Csupán csak ki kellett várni náluk azt a lelkiállapotot, amikor motiválhatósági és megerősíthetőségi hajlandóságuk feltehetőleg már elkanyarodott a közvetíteni szándékolt értékek irányába (röviden: malaj részegre aljasodtak), és támadni.
   A hatás frenetikus volt. Ha szóképet kellene festeni a történésről, valahogy imígyen nézne ki: <<gyomorból jövő röhögéstől kocsonyaként remegő ernyedt testek, alkoholpárától és dohányfüsttől opálos lég, a háttérben gurgulázó öklendezés és örömtelen üzekedés hangjai, ezeken keresztül kúszik elő a "Sajtot evett Józsika, Egyből kellett fosnia..." ezoterikus üzenete>>

   Ezentúl számtalanszor nyúltunk a zenekar alkotásaihoz, mint aljzószerhez. De nem egyszer fordult elő, hogy a hétköznapok józan pillanataiban is fel-felemlegettünk egy-egy strófát, a retardáltak bárgyú vigyorával összepillantgatva, mint akik bennfenntesek, mint akik tudnak valamit (pedig a vegetatív funciók minimális tudati kontrollján kívül nem sok mindent tudtunk, de arra azért büszkék voltunk).
   Ezek az ad-hoc idézetek persze az őrületbe kergették közvetlen környezetünket, tovább erősítve bennünk az összetartozás érzetét, és azt a félreértést, hogy jópofák vagyunk, aminek okán minden entellektüel ribi karmájába egyetlen cél ivódik bele: történetesen hogy egyikünk, vagy éppen mindegyikünk, micsodáját hosszabb-rövidebb időre birtokolja.

   Aztán hirtelen lediplomáztunk, a félreértések tisztázódtak, megúsztuk nemi betegségek nélkül, és a születéskori várható élettartartamunk is lassan kezdett visszakúszni a 40 év felé. A kiscsapat szélek szaladt, és a savanyú bűzt árasztó bakaszárat szipákoló, zsíroskucsmás belsőázsiai kecskepásztor is egyre ritkábban került elő a kazettás dobozokból.

   6 év telt el, amikor is a minap üzenetet kaptam az egyik cimborától. Ő egyébként egy európai integrációs projekteket bonyolító intézetnél dolgozik, PhD dolgozatának főbb kérdésfelvetései a környezetvédelem és a társadalmi kommunikáció közös aspektusai körül csoportosulnak, egyszóval követte a Timur Lenkes hagyományokat. Az üzenet lényege ennyi volt: "Check this out: http:\\www.timurlenk.hu ".

Hát köbö ennyi.

   Szóval örülök, hogy sikerült átecvickélnetek a hígfos tengerén. Mit is kívánhatnék nektek a jövőre nézve? Talán csak azt (és annyit) amit magamnak. Nyugi, pénzéhes és heteroszexuális vagyok. Nem kicsit. ;)

Minden jót, üdv,

Köteles

--------------------

Subject: Vá: Re: tardáció

   Egyre biztosabb, hogy ezt felteszem a weboldalunkra, mondjuk a TLRC-Szociológia szekcióba, "Az elvakult rajongás mint életviteli pozitívum, legalábbis minekünk, jól" témakörében.

Fisher

És lőn, jól.

« vissza