A koncertek:

2023. október 14. szombat, Hunnia Bisztró (1054 Budapest, Bank u. 5.). Dep'art & Timur Lenk : Nagy Októberi Didiista Miafacom
2023. november 03. péntek, Városi Rock Klub (6720 Szeged, Stefánia 6.) Timur Lenk 30!
2023. december 15. péntek, Gödör Underground (1061 Budapest, Király u. 50.) Marlboro Man + Timur Lenk.

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

... a 2001. május 25-i Est-FM-es bemutatkozásról

   Dübörgött a kultúra. Este fél nyolcra voltunk odarendelve az Est-FM stúdiójához. Az interneten megnéztük, hogy a SoundCheck -amibe (nyilván tévedésből) meghívtak bennünket- háromnegyed nyolctól tart nyolcig. Hát jó, ez is több, mint egy intimbetét-hirdetés, csak lesz időnk meghódítani a hallgatóságot. Taki szólt Fishernek, hogy készüljön, mert könnyen lehet, hogy a műsorvezetők enyhén csipkelődősre veszik majd a figurát. Fisher ugyan nem ezért, de három sörrel és egy felessel megtámogatva futott be, enyhén bosszankodva, hogy éppen kezdett volna jó lenni az évfolyamtalálkozója. Addigra Taki is illően besörözött, Jeti, a frappáns visszavágások nagymestere is csatasorba állt.

   Fellifteztünk az ötödikre (én, a Feri, meg a Bíró Imre), becsengettünk, hogy meggyüttünk. Le is ültettek bennünket, megkérdezték, hogy kik vagyunk, mondtuk, hogy szandcsekk, mondták, hogy várjunk. Jó. Nyolc előtt hat perccel már fészkelődtünk egy kicsit, hogy mi a makk lesz már, jött egy fickó, hogy menjünk be a stúdióba. Bent egy programozószemüveges fiatalemberrel (Taki szerint az Izil volt) lejattoltunk, udvariasan bemutatkoztunk, ő udvariasan nem mutatkozott be. Megkérdezte, melyik két számot játssza le, mi megmondtuk. Két mikrofon mögött ült két csaj, azoknak hímsoviniszta módon csupán udvariasan odabiccentettünk, megkérdezték a nevünket, mi megmondtuk, ők nem (utólagos kutakodás szerint az egyik valószínűleg Zsana volt, a másik tán Emese Habbal).
   Fisher kezdte magát ezen felhúzni. Hárman kaptunk két széket meg egy mikrofont, közben a fickó megkérdezte, hogy melyik legyen az az egy szám, amit majd lejátszik, mert nagyon elment az idő. Fisher végképp bepöccent, mert megsaccolta, hogy összesen kb. két perc lehet, amit itt a Timur Lenkre szántak, ez alatt nehéz lesz az együttes komplex lelkét minden oldalról bemutatni. A levegőben súlyosan, vastagon ott terjengett a "nyuszika, baszd te meg a fűnyíródat", bár ezt a két csaj még nem érezte. Szegények -bár látszott, hogy fogalmuk sincs, ki a francok vagyunk és mit keresünk ott- megpróbáltak udvariasan viszonyulni hozzánk, de ez alapvetően már nem segített a helyzeten.

   Maga az interjú leginkább egy furcsa teniszmeccsre emlékeztetett: Bementünk egy stúdióba, ahol két unatkozó kislány elkezdett barátságosan szerválni, várva, hogy pár percet szépen elteniszezgetünk, aztán barátságosan kezet rázunk, mi elmegyünk a francba, ők meg fogadják a következő játékost. No erre mi az első labdát izomból visszaküldtük, majd kisvártatva agresszíven átvettük a szervát, és gyors egymásutánban atomerővel ütögettük a labdákat a terem különböző pontjaira.

Az esemény maga itt hallható mp3-ban (2.7 MB)

« vissza