A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540

« vissza

Tisztelt Rendezők!

   Évek sok kellemes tapasztalata tolul fel megállíthatatlanul minden sziget-látogatóban, ha a Pepsi Sziget rendezőségére, különös tekintettel az In-Kal Security higgadt, felelősségteljes munkatársaira gondol. Mindenki számára felejthetetlenek a családias tülekedések a híd előtt, a pikáns motozások, és nincs, akinek ne lábadna könnybe a szeme, ha a barátságos hajnali ütlegelésekre gondol.

   A megszokott idillt most azonban beárnyékolja egy váratlan tudományos felfedezés, amely joggal nyugtalanít minden kulturáltan szórakozni vágyó fiatalt. Egy olyan, minden eddigit felülmúló problémára derült fény, melyet – ha valaki egyáltalán – kizárólag az Önök tapasztalt gárdája tud megoldani. Egy kiterjedt, igen jól szervezett bűnbanda létezésére derült fény, mely a békésen szórakozni vágyók életét keseríti meg alattomos módon.

   Hogy kik is ezek az elvetemültek?

   A Timur Lenk Együttes kutatócsoportja előtt már évek óta világos tény a Méregkeverő létezése, aki – mint az köztudott – a kedélyesen átmulatott esték, délelőttök, délutánok során egy óvatlan pillanatban mérget (Vida prof. szerint mínussssz tablettát) csempész a békésen italozó polgár poharába, melytől az másnap a poklok kínját éli át. Nem mindig jön, de ha az ember elég hosszú ideig poharazgat, szinte biztos a megjelenése. Ennek az elvetemült gazfickónak az elfogása már magában is gigászi feladat volna, mi már évek óta próbálkozunk ezzel, és higgyék el, Tisztelt Rendező Urak, ha egyszer sikerül elkapni, az Önökéhez hasonló alapossággal fogjuk agyba – főbe verni.

   Sajnos azonban az utóbbi idők kutatásai megcáfolhatatlanul kimutatták a Méregkeverő egy társának, a Pumpásnak a létezését, aki, miután az áldozat a mérgezés megtörténte után álomba zuhan, becserkészi és végbélnyílásán keresztül felpumpálja azt. A másnapos fingásoknak és böfögéseknek más magyarázata nem lehet. Azt, hogy hogyan lehetséges egy éjszaka megmérgezni és felpumpálni a világban egyidejűleg több millió embert, egyelőre nem tudjuk, de valószínű, hogy a Mikuláséhoz hasonló módszerrel állunk szemben.

   A Pumpás Méregkeverő pároson kívül sajnos egy másik pár is tagja a bandának. Ők mindig együtt járnak, bár óvatosabbak lévén az előbbieknél, ritkábban tevékenykednek. A Bokszoló egy óvatlan pillanatban hasba vágja az áldozatot, mire az hányni kezd. Társának, a Répaárusnak a funkcióját pedig ugye nem kell magyaráznunk, Tisztelt Rendező Urak!

   Ez utóbbi pároshoz csapódik alkalmanként egy már régről közismert, veszélyes bűnöző, a Körhintás , vagy más elnevezés szerint Vurstlis .

   Az eddig elsorolt személyek borzasztó veszélyesek békésen iddogáló embertársainkra, mindegyikükön túltesz azonban az a galád gonosztevő, akit – lévén mind közül a legagyafúrtabb – csak nemrégiben fedezett fel a kutatócsoport. Ő a Hipnotizőr, aki ingájával egyszer csak ott terem a mit sem sejtve italozó áldozat előtt, meglengeti azt, majd a következőket mondja: “Arra, hogy itt jártam, és mostantól mindenre, ami történik, nem fogsz emlékezni holnap!”

   Tisztelt Uraim! Eddig sötétben tapogatóztunk a misztikus részeges emlékezetkiesések okait illetően, most már azonban világosan látunk! A Hipnotizőr létezésére egyébként csak bonyolult logikai és parapszichológiai módszerekkel sikerült fényt deríteni, azt is csak Mulder és Scully ügynökök bevonása után. Azt még nem tudjuk, hogy ugyanő –e a felelős a hirtelen részeg bealvásokért is, vagy esetleg az egy újabb gazember, az Aneszteziológus műve.

   A bandát megfékezni sajnos lehetetlennek tűnik, mivel a tagokról pontos személyleírást eddig senkinek sem sikerült adni. Inkább csak sejtéseink vannak. Sejtjük például, hogy a répaárus egy nő (milyen ravasz!) és a pumpás pedig nagy eséllyel Dr. Sárkány Tamás. Aki többet szeretne megtudni a kutatások állásáról, az olvasgassa a Komoly Dolgok rovatot az együttes homepagéján (www.timurlenk.hu). Ide várjuk a nyomozást elősegítő lakossági bejelentéseket is.

   Mindazonáltal biztosnak tűnik, hogy a fent említett banda megkísérel majd bejutni a Szigetre, hiszen az remek terepet kínál bűnös tevékenységük gyakorlásához. Ezúton figyelmeztetünk mindenkit, aki tervezi, hogy eljön a Timur Lenk Együttes koncertjére, aug. 7- én 19 órakor a Pesti Est színpadhoz, hogy ezek a minden hájjal megkent gonosztevők, ha tehetik, mindenképpen ott fognak ólálkodni a közönség soraiban, mivel minket személy szerint is nagyon utálnak és gyakran meg is látogatnak.

   A probléma össztársadalmi veszélyességére való tekintettel javasolnánk néhány, de leginkább az összes drogérzékelő kutya átképzését répaérzékelővé. Különösen alaposan vizsgálják meg továbbá a biciklivel érkezőket, hiszen a pumpás vélhetően így fogja megpróbálni becsempészni munkaeszközét! Akinél üveggolyót, ingát vagy bokszkesztűt találnak, azt azonnal tartóztassák le és adják át a Kutatócsoport Inkvizíciós Alosztályának! Továbbá: ne csak a nagy teherautókat vizsgálják át, gondoljanak a zsebkörhintákra is!

   Kérjük Önöket, Tisztelt Rendező Urak, tegyenek meg mindent, hogy több ezer önfeledten italozó látogató szórakozását ne tegyék rémálommá ezek az alvilági alakok! Segítsenek minden eszközzel megfékezni Őket! Önök az utolsó reményünk!

Köszönettel:

A Timur Lenk Együttes

« vissza