A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
« vissza

2010. 12. 10.
   "A Timur Lenk zenekar működése változatos, de örök tanulságokkal szolgál a zenészpaletta végleteinek: a profiknak azt mondja, hogy kár annyit erőlködni, ha agyad nincs hozzá, a kezdőknek pedig, hogy tökmindegy mi jut eszedbe, ha egyszer nem tudod eljátszani. Sajnos, Magyarországon nem született dacos jellemüknek vállalható mainstream, így maradtak félillegalitásban, várva a magyar zenei rendszerváltást. Dalaik felhívják a figyelmet a könnyelmű erkölcsi ítéletek veszélyeire, és kimondják azt a nagy igazságot, hogy tizenhét vodka után minden ember egyenlő. Az ENSZ még tanakodik, hogy a felismerést a FAO, vagy a WHO díjazza."

   Legyél te is egyenlő, igyál te is tizenhét vodkát! Ezt megteheted a Zappában (TilosazÁ) december 18.-án velünk együtt, ahol mi a fent írtakból valamit nagyon be fogunk bizonyítani. Esetleg többet is.

...ééééééééééssssméééééggggg....(dobpergés) ...Csapek és a The Postinors feltámadott... (kurvanagy gongbeütés)

   . . . ÚJ KÉPREGÉNYRÉSZ !! (magasról leeső és elguruló fémvödör csörömpölő hangja, végén sértődött macskanyávogással)

    CSODA! CSODA! - kiáltsuk karban, látjátok, az egyház -még ha egyelőre nincs is bejegyezve- már megtette az első csodát.

2010. 11. 25.
   Irgalmatlan kavarodást követő kavarás után (hosszú és bonyolult történet, van benne salgópolc meg csőgörény) egy pici változás, nem itt, hanem ott, nem ezzel, hanem azzal, ami fent, az lent és viszont. A december 18.-i Timur Lenk koncert a Gödörből áthelyeződött a Zappába. Illetve ha már volt szó Einsteinről, úgy is mondhatjuk, hogy mi nem mozdultunk egy tapodtat sem, hanem valami furcsa tértorzulás miatt a Zappa helyeződött alánk, a Gödör meg elhelyeződött a picsába.

2010. 11. 10.
   A mozgó testek elektrodinamikájáról… (Albert Einstein, 1905)

   Fasság! ( Timur Lenk, 2010)

   Hölgyeim és Uraim, szombattól minden más lesz! Az emberiség 123 éve tudja, hogy a Föld nem mozog az éterhez képest, és 95 éve gondolja úgy, hogy tudja, hogy miért. De legyünk őszinték: nem gyanús egy kicsit az a sok hókuszpókusz bajszos Albert barátunk okoskodó fércművében? A Timur Lenk tagjai összesen egy magyar átlag élethosszt szántak a kísérletezésre, és az eredmény nem maradhatott el, immáron biztosan tudjuk, miért telik néha furcsán az idő, miért és mikor nehezül el az ember, és mi okból rövidül meg időnként minden, a fene enné meg ez utóbbit!

   Egyszerű: mert a Föld valójában nem az éterhez képest mozog – hanem az etilalkoholhoz!

   Ugye érzik, hogy minden a helyére került, méghozzá olyan egyszerűen, hogy mindenki, aki életében legalább egyszer megivott tizenkét kevertet, professzori szinten tudja elmagyarázni a fent említett furcsa jelenségeket mindenféle erőltetett matematikai ködösítések nélkül. A felfedezés súlyát jelzi, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnöke személyesen kérte meg a zenekart, hogy a teljes anyagot az Akadémia koncerttermének nagyszínpadán publikálja a közeljövőben.

   Miután azonban a TL tagjai nem tudomány-sznobok, hanem szerény, békés emberek, akik bármikor és bárkivel készen állnak egy sört meginni, mindenkinek lehetősége nyílik a tézis ellenőrzésére november 13-án, szombaton, a IX. Tűzoltó u. 22-ben található, Tündérgyár nevezetű laboratórium területén, ahol a zenekar nyújtja a katalizátort az etil mielőbbi beviteléhez és felszívódásához. Igazság szerint először arra gondoltunk, hogy egy oposszumot rúgatunk be kegyetlenül kísérleti céllal, de aztán a várható kommunikációs nehézségek miatt inkább mellettetek döntöttünk (3:2 arányban, egy tartózkodással), hátha ti többet tudtok majd mesélni az átéltekről. Meglátjuk!

2010. 11. 05.
   Lesz koncert a Tündérgyárban. November 13.-án. Elvileg este 9-kor kezd az Eszterlövészek, utánuk meg mi, talán este 10-kor. De ha nem, ne ránk legyetek mérgesek. Ez a plakát. Szórólap. Flyer. Cikkmelléklet. Ajánlott illusztráció a The Rocker' Who's Who Intergalactic Editionba.

2010. 10. 06.
   Kedves Fanok!

   Az október 16.-i koncert az eddigi információkkal szemben nem az Ellátóban, hanem a Filter klubban (Budapest VII. ker. Almássy utca 1., azaz Almássy u. - Dohány u 84. sarok) lesz.

   A másik, hogy Timuriánus Egyház - mivel a gaz állami inkvizíció egyháztörvény-módosításra készül és plusz 9900 tag kellene az egyházalapításhoz, illetve -fennmaradáshoz - komoly tagtoborzásra készül. Mi sem ma jöttünk le a falvédőről, fog a fasz mindenkit egyenként térítgetni, inkább beleülünk a készbe. Aknamunkát folytatunk a konkurens egyházaknál, áttérnek, vagy kitérnek, harmadik út nincs. Bizonyíték erre az a videó, amin Taki a saját bátyjának maszkírozva próbálja épp bomlasztani a gyülekezetet.

2010. 09. 27.
   Miután felocsúdtunk a tömény tömjén okozta szent bódulatból, két dolgot mondanánk most nektek. Nem, hármat. Ööö, mégis csak kettőt. Hármat. Kettőt, ami tulajdonképpen három.

   A most hétvégi két koncert alatt majdnem elég alapító aláírás gyűlt össze (ebben benne vagyunk mi is és a közvetlen családtagjaink is), az aláíróknak nagyon-nagyon köszönjük. De sajnos nem elég. Meg kell egy kis túlbiztosítás, tekintettel a tréfásabb kedvű aláírókra (igen, volt ilyen). Szóval lesz még koncert, ahol ezzel (mármint az aláírással) fogjuk abajgatni a megjelenteket, előre is elnézést kérünk. Viszont közben felmerült két kérdés, amik mindenképp megválaszolást igényelnek, mert a jelek szerint nagyon sok mindenkiben felmerültek.

- Sör vagy Fröccs?
   A Transzcendens Lény szellemiségének átélését bármivel elő lehet segíteni, tehát mindkettő ugyanolyan fontos. Sőt, lehet az akár citromos tea is vagy csucsogós női alsó, tényleg mindegy.

- Mi a szar ez, ez az egyház, ez mi a fasznak? De tényleg? Csak most, csak nekem.
    Három okunk van rá. Az egyik, hogy mint együttes jogi személyként legyünk már számlaképesek. Talán nem rombolunk illúziókat, ha megmondjuk, hogy mi a fellépéseinkért pénzt kérünk és többnyire kapunk is. Időnként számlát is kell adnunk és ez ugyan problémát nem okozott, de fölösleges kanyarokat igen.
   A második ok természetesen az, hogy az egyháznak juttatható 1%-okat idővel kérhessük, mi tuti magunknak adjuk, más meg azt csinál, amit akar.
   A harmadik pedig az, hogy mekkora hülyeség már, egyház, bazmeg, hát ebek vagyunk, ha nem csináljuk meg.

   Még egyszer köszönjük az aláírásokat. Legalább utólag, de az Egyház Alapszabályát itt elolvashatjátok. Ha valaki figyelmesen (a sorok között) olvas, megértheti, ha eddig szerette a nőket, a sört és a villanygitárt, akkor az eddigi életviteléhez képest semmilyen életmódváltozást nem kell tennie. Meg ha valamelyiket (egyiket sem) szereti, akkor sem. Ez egy ilyen megengedő egyház. És pénzbe sem kerül.

2010. 09. 23.
   Feles-barátaink!

   Immáron örvendjetek, mert hamarost felvirradszik az szent nap, mikoron is elválik az szent szar az májtól, az kő az homoktól és az rágógumi az kotontól. Elérkezénk imhol spirituális küldetésünk dicső csúcspontjához, midőn kebelünkre ölelhetünk Bennetöket az Szentségös Timuriánus Apaszentegyház hivatalos megalakulása alkalmából.

   Az hatályos jogi szabálok értelmiben mind összesen tsak 100 aláírás szükségeltetik, hogy ezen ditső tett véghöz vitessék! Hogy nagyobb kedvetök támadjék szignótok elhelyezésére az alá író ívekön, ezért néhány timur-pólót is kisorsolunk az frissen megtért hivek között!

   Az ki lemaradna az péntöki Delírijomról (szept. 24. péntek, Delírium Music Pub, Bp. Dob utca – Kertész utca sarok) hol is az lelki béke és az alkoholizmus útján előre haladott Kids of Cracatau fog ministrálni, az bíz megtöheti még ezen fontos szentáldozatot az Szentségös Kúttúra oltárán másnap Szögedön az Kék Úszóházban (szept. 25. szombat, Szeged, Kék Úszóház) hol is az Tirke Honolulu mennyei dallamait élvezhetitek az tisztölet előtt, után és közben (kik is az Shit Gyülekezetével együtt lelki test-véreink).
Rossz üdő esetén is leszön konczert, tsak akkor az Grand Cafe-ban (Szeged, Deák Ferencz u. 18, II.em.)

Az hitünk szent elveit már ismeritök: SÖR, SUNA, RAKENRÓL!
Mást meg minek mondjunk.
Gyertök az Timur-Tisztöletre, az anyátok hitetlen, vedelős, baszós uristenit!

2010. 09. 21.
   Bocsánat, részlet, de fontos. Ha valaki egyháztag akar lenni, az eggyel lentebb írtakkal ellentétben a szükséges adatok:

   Olvasható név + (ugyancsak olvasható) lakcím + aláírás (ez lehet olvashatatlan).

Azaz sz.ig.szám nem kell, mert nem jó, aki paranoid és ezért sehol nem adja meg a címét, az ne ott görcsöljön, hogy hát erről nem volt szó.

Cserébe megígérjük, hogy a leendő tagok neveit és címeit az egyház regisztrációján kívül semmilyen formában nem használjuk fel, valamint nem adjuk tovább.

2010. 09. 17.
  
Sok év zenélés, önkifejezés, léleknek közönség elé öntése satöbbi, satöbbi után továbbra is az az érzésünk, hogy valamiért nem vesznek bennünket komolyan. Ezért hosszas habozás, tökölés, valamint ivás után úgy döntöttünk, hogy most már nem szarral gurítunk, csakugyan egyházzá válunk. Tényleg. Készülőfélben az alapszabály, szervezeti felépítés, hitelvek stb., amit a szeptember 24.-i koncerten (ha előbb elkészül, itt is) közzéteszünk.

   Kedves közönség, drága rajongóink (és a ti rokonaitok, barátaitok, üzletfeleitek), most ti jöttök. Az egyház megalapításához szükség van legalább 100 hívőre, akik elfogadják az Egyház alapszabályát és az Egyház tagjának tekintik magukat és hajlandóak ezt aláírásukkal (plusz sz.ig. szám vagy cím stb.) igazolni az alapító esemény jelenlétí ívén. A jelenléti ív a koncert helyszínén lesz. Amennyiben nem jön össze a 100 hívő, valamikor lesz egy Egyházalapítás - Reloaded koncert, ahol megismételjük a hívőkeresést, természetesen aki már aláírt, az itt nem játszik, legalábbis ebből a szempontból. Ha itt sem jön össze a 100 hívő, akkor lesz egy Egyházalapítás - Revolutions koncert is.

És most a reklám (a pólón és a plakáton Timuriánus Felekezet van, azért, mert el van baszva mindkettő. Vegyetek gyorsan pólót, mert később értékes lesz, mint a félrenyomott Mauritius. Vagy nem.).

TIMURIÁNUS EGYHÁZ - alapító est
Delírium Pub, 2010.09.24. péntek 21:00 | 600 Ft, a jegy beváltható a Klub ajánlatára!

21:00-22:00 Kids of Cracatau
22:30-00:30 Timur Lenk

   A szegedi underground rockélet örökzöld komédiása, a Timur Lenk zenekar eljő a fővárosba, hogy megalapítsa saját egyházát! Ebben asszisztál őnéki a Kids Of Cracatau legénysége, s leánysága. S megszületik vala a Timuriánus Egyház !
   A Delírium Pub közönsége eme önfeledt pillanatoknak lehet hiteles tanúja aznap, azaz 24-én este! A 21 órától bemelegítő Kids Of Cracatau (röviden csupán K.O.C.) duruzsolós, földalatti, szúnyogokat köcsögöző popzenéje méltó hangulatot teremt a 22 óra után pulpitusra lépő Timur Lenknek, amely „az alkohol és a pina jegyében” megalapítják a Timuriánus Egyházat. A szentek ígérete szerint akik a legtöbb szeszesitalt szolgáltatják az éppen látványos színpadi előadásukat átélten végrehajtó, szomjas zenészeknek, tárgynyereményként értékes tísörtöket nyerhetnek az est folyamán! A misét Szent Taki celebrálja, aki egyben az egyházfő is!
   A rock- és egyháztörténelmi eseményre a belépés csupán nevetséges 600Ft, ami a pultnál miseborral megegyező, tradicionális fontosságú alkoholos italra váltható!

2010. 07. 28.
   Volt már szó a Lila Kutyákról (kettővel lejjebb), akik Timur Lenk témájú dolgokkal akarják mindenáron csődbe vinni a dizájnpóló-bizniszüket.
   Ez itt most egy új termék promója, a "Karácsonyi Ima" pólóé, ami a timuriánus (-ánus, értitek!, a jövő pinája) logót viselő pólóról szól, rejtett utalásokkal.

   Van komplett cikk, és van videó, ami kicsit leleplezi a rejtett utalást, hogy a hasonló pólóba öltözöttek amikor találkoznak a metrón, cinkosan kacsinthassanak egymásra, meg az öreg nénikékre, akiknek a pólóból világos lesz, hogy annak viselője igenis ismeri a Bibliát, persze nem kell neki rögtön megmondani, hogy melyiket.
   A legolcsóbb póló 2294 Ft, az összes többi meg annyi, amennyi, válogassatok.

   Egyébként pedig mi is szabadságon vagyunk, legközelebb koncert augusztus végén lesz.

2010. 06. 24.
Timur Lenk On Tour!

Őrületes lehetőség minden timur-fannak a Timur Lenk minimálturné keretében!!!

PÉNTEK, jún. 25, este 9: GÖDÖR KLUB (Erzsébet tér) utánunk Satöbbi
SZOMBAT, jún. 26, este 11: PILISSZENTIVÁN (Rock a villa körül- szentivánéji fesztivál, a focipálya mellett, vb-időszak ugye)

És a mottó:

Nem vagyok én bugyi, akit minden héten cserélnek
Nem vagyok én punci, akit minden éjjel kefélnek
Kifényezem pogós csukám, úgy megyek a Timur után
Édesanyám, ki a buzi, ha én nem?!

2010. 05. 25.
   Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy rengetegen találnak meg bennünket link-, banner-, nyál- és egyéb testnedvcserével, de azt a keveset is el szoktuk hajtani két érvvel. Az egyik, hogy nincs bannerünk, a másik, hogy minek, SEO-ra hajtsanak a marketingesek meg a maszek hentesek meg a fajátékgyártó kisiparosok, mert másra az effajta cserebere nemigen jó. Az egyik megkeresés viszont nem (csak) erről szólt, hanem hogy egyrészt esetleg pólókat gyártanának TL-idézetekkel és ezt szabad-e (erre mondtuk, hogy hát hogyne, azzal csökkentik a pólók értékét, amivel csak akarják), másrészt a szöveget is megírnák, amit ki kellene tenni (nagy piros pont), ez látható lentebb, és mivel elég stílusos, elvállaltuk. Tehát.

    Kedves Fanok!

   Új műfaj, vendéghír.

    A Lila Kutyák megkerestek minket, hogy a közös értékek - úgymint hülyeség és alkoholizmus - mentén alakítsunk véd- és dacszövetséget. Jóvanbazmeg, nesztek:2010. 04. 22.
   Timur-Fanok!

   Itt az idő!

   Na nem a szó politikai értelmében, hanem igaziból, műélvezésileg!
   Hamisítatlan fesztivál-élményben lehet része annak, aki letolja orcáját a kúttúrfővárosba, Pécsre. A PEN (Pécsi Egyetemi Napok) keretében játszunk a Régi Bőrgyár területén, az ott magát saját színpaddal képviseltető A38 színpadán szombat este 20.15-kor. Utánunk a kishazánkban méltán világhírű Zuboly és Erik Sumo!
   És persze ezeken kívül még egy csomó, Timurlenkhez hasonló zseniális banda, sör, pina, lecsókolbász, úgyhogy hülyének is megéri a belépő!

   Ja, mottó is kéne?

   Hát Irány Pécs, Pöcsök!

2010. 04. 14.
   Kedves Fanjaink!

   Már csak párat kell szundítanotok munkahelyi monitorjaitok előtt és újra beteljesül a végzetetek: őrjöngő pogóban vezethetitek le az elmúlt kampányidőszak összes lappangó feszültségét és megszentelt felesek fogyasztása által nyerhettek lelki megtisztulást a sok lerakódott intellektuális szennytől.
   Az aktuális szeánsz időpontja most péntek, 16-ika, helyszíne pedig a derék non-stop szórakozóhely, az After Music Club (Bp. VII. ker. Nyár u. 6.), amelyről sajnos minden kétséget kizárólag bebizonyosodott, hogy kedvenc vadászterülete több gonosztevőnek, de a Gépszíjas Szakinak és az Óraelőreállító Faszinak mindenképp (utóbbi bűne ti. az ismert jelenség, hogy ránézel az órára, ok, még csak negyed 2, aztán negyedóra múlva ismét ránézel, bazmeg fél 7!!!)

   Meglepi is lesz a végén, nem mondjuk el mi az, hülyegyerek, mert akkor nem lenne meglepi, minden estre mi meglepődünk, ha képesek leszünk eljátszani, no!

Belépő szokás szerint NINCS!

Mert bizony mondjuk néktek,
Ha eljő a péntek,
Pénztárca farzsebbe,
Helyetek az Afterbe'!
Pinát, pöcsöt mossatok,
Nehogy herpöszt osszatok!

2010. 03. 10.
   Timuriánus Barátink, Honfiak!

   Az honért és rakkendrólért héven dobogó szűtök immár nyugodjék dúlt kebeletekben, mert az márcziusi ifjak poczakos tsapata tanúságot tészen színetek előtt az After Music Pub dezkáin márczius hó 13-ik napján estve 9-től.
   Utánunk pápai harczostársaink, (pápisták, hihi) az magicus matskák (Magic Cats Rockabilly Trio) húzzák az jó lúdtalp alá valót!

   Mottó:
Az jó sert meginni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki akarja hát mink nem ellenezzük vazze!

2010. 03. 03.
   Kedves Fanok és különösen: Kedves Nőfanok!

   Nagy lehetőséget kaptunk férfisovén rockzenekar létünk ellenére, most végre méltó módon leróhatjuk tiszteletünket a női nem előtt! (sunyi és gonosz kacaj...) Tovább kár is lenne ragozni, majd meglátja aki eljön március 6-án Pécsre, a ZION nevű szórakozóhely nőnapi rendezvényére (zionpecs.blog.hu) Fellépnek előttünk: Rockolya, Lóhair-e?

   És a mottó:

Nagy szemölcs nőtt popsimon
Nyilatkozta bőlcs simon
Buknak rá a nők nagyon
Meglátjátok nőnapon!

Gyertek el hát minden Pécsre
Iszunk Simon szemölcsére!
S mert e város kútturális
kaptok egy kis kútturát is

A kislyányok rockolyája
Vígan sereg majd a bálba
S ki nem fogaz, az a céda
Lóhair-ét kap ajándékba!

Timur is lesz persze persze
Katarzis lesz minden perce
Együtt dalol velünk bizon-bizon,
Iron, lion, ZION, Simon!

2010. 02. 03.
Kedves Fanatikusok!

Köszönjük a lelkes támogatást a PaFe-n, mely a szavazás 144. helyére repített minket! Hozzáértők szerint ez a bejutáshoz pont határeset, úgyhogy majd meglátjuk, minden esetre többezer magyar zenekar és előadó között szerintünk nem gyenge. Mögöttünk jónéhány olyan formáció is akad, melyet rádió (mr2) is nyomat, hihi!

És az aktualitás: február 6, szombat 22 óra, Szabad az Á!
Előttünk Eszterlövészek

Előzetes szakmai titok: jelmezünk hiánypótló lesz!!!

És a mottó:

Szabad az Á,
Szabad a szerelem!
Ha nem jön Ő,
Akkor majd kiverem!
Ha Timur Ó,
Neked nem idegen,
Ne felejtsd E,
hol szombaton a helyed!

2010. 01. 27.
Kedves Timur Fanok!

   Új koncert hamarosan február 6-án a Szabad az Á-ban, de most nem ezért spammelünk benneteket! Itt az idő hogy megmutassuk, hogy bár lehet igénytelen zenekar, de IGÉNY VAN A TIMUR LENKRE!

   Teljes döbbenetünkre kaptuk az infót, hogy minden igyekezet nélkül a Pannónia Fesztivál idei műsorában esélyesek lettünk bekerülni!!! Ez az a fesztivál, ahova közönségszavazat alapján hívják meg a legnépszerűbb magyar előadókat, és a spontán népmozgalom minket már az első 200-ba emelt!! Innen már logikus a kérdés, mi vón' akkor ha meg is mozdítanánk a seggünket és buzdítanánk fanjainkat a szavazásra?!
   Ha valaki, hát mi tudjuk, milyen kib.szott nehéz megmozdulni, beírkálni a sok hülyeséget, meg a "beküld" gombot megnyomni, most mégis ezt kérjük tőletek az alábbi linken:

http://www.pannoniafesztival.hu/szavazas/

Szavazni csak január 31-ig lehet, úgyhogy siessetek!
A zenekar nevét egységesen így írjátok, nehogy a különféle írásmódok miatt probléma legyen: Timur Lenk

Annyi infó még, hogy egy személy természetesen 1 szavazatot adhat le.
Egy mailcímről.
Értitek???!!!

A Timur Lenk

2010. 01. 05.
   Kedves Fanjaink!

   Új év, új koncert, új beszarás!
A helyszín ezúttal Szöged napfényös városa, s ottan es a Garaboncziás klub a Kálvária sugárúton.
Aki halmozottan hátrányos vidéki helyzete okán lemaradt a karácsonyi egyházalapításunkról, itt felveheti az első kenetet.

Tehát: Január 8. péntek, Szeged, Garaboncziás , TIMUR LENK!
Fellépnek velünk az übervicces szegedi Atomtorta és a Kipu.
Mi úgy este 10 felé leszünk színpadon, úgyhogy nincs hosszas alapozás a talponállóban meg a kisboltnál, igyekezni kő!

Mottónk pedig:

A baktói Tyukászba'
Az jött a szokásba
Ráúnt mind a dugásra
A sok helyi dáma!

Kifényezik megmaradt
fogukat, fogukat,
Garabonczba dugatják meg
magukat, magukat!

« vissza