A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
« vissza

2006. 12. 08.
   És -mint már oly sokszor, de valószínűleg nem utoljára- a vendégkönyv ismét visszadta lelkét a teremtőnek. Bele akartunk írni valami annyira frappánsat, hogy a szerver egy sajnálkozó "Nó szpész left on divájsz"-szal levette a vendégkönyv hosszát nullára.
   Ezt hozta mindenkinek a télapó, az a puttonyos geciputtony.

2006. 11. 01.
   És végre utolértük magunkat. Nó kóók, nó heroíín, nó háss-háss, nóámfetámíín.

2006. 10. 29.
   Ha valaki nem volt ott a csongrádi, vagy a szegedi piros úszóházas koncerten, nem szúrja ki, hogy elkúrtuk (nem kicsit) és csongrádi koncertképekként a szegedi piros úszóházas koncert képeit tettük ki. Pedig csongrádi képeink nincsenek is, érti ezt a fene.

2006. 10. 16.
   Eltunyultunk. Nem is, lusta gecik vagyunk. Illetve régebben is azok voltunk, de most még rá is tunyultunk. Meg van más bajunk is, de ez legyen a mi bajunk. A feltöltődési időszak kimondottan sikeresnek volt minősíthető -legalábis az üvegek számából ítélve- de sajnos koncepcionális ügyekben nem tudtunk kiegyezni egymással. Igaz, meg se próbáltuk, mert szóba se jöttek. Mivel a feloszlás is koncepcionális kérdés, ezért az sem jött szóba.

2006. 09. 09.
   Számos kérdés érkezett, hol van a honlapon a videoklip, mert nagyon el van dugva. Namost egy klip ugye egyszerre kép meg zene. A "képek" menüpont alatt nincs, tehát. De külön csak most, csak nektek:
   >>KLIP<<

   Bocsánat, bekéstünk a hetipinával is, ezért most kétheti recskáznivalót adunk.

2006. 09. 01.
   Még három koncert, aztán szabadság. A sokat vitatott és sokat követelt VIVA-tévés megszólalás végre online, hogy ne csak mi vitatkozhassunk rajta házon belül.

   A szabadság pedig azt jelenti, hogy igyekszünk nemigen vállalni koncertet novemberig, hogy feltöltődhessünk meg mindenféle növénynedveket nyalogathassunk kedvünkre. Ha még közben valami új szám is születik, az csak jó. Van egy nagyobb tervünk is, de már megint az az átkozott koncepció.

2006. 08. 21.
   Igen igen, tudjuk, Sziget-vélemény, igen. Tudjuk. De annyi szépet és jót elmondtak mások erről a koncertről, hogy nekünk nincs szívünk elrontani a hangulatot, mert mi ilyen áldott jó emberek vagyunk.

2006. 08. 11.
   És igen, megvolt az idei Sziget, köszönjük mindenkinek, aki szeret bennünket és ott volt, meg annak a mindenkinek, aki nem szeret bennünket és nem volt ott.

2006. 07. 25.
   És letölthető a Nincs pénz, nincs nő is, hallgassátok szeretettel, békevággyal, sörrel, borral, pinával.

2006. 07. 13.
   És nem tudjuk, milyen hosszú kihagyás után visszatért az a fícsör, ami után eddig sem sírt senki. Él a vendégkönyv.

2006. 07. 08.
   Letölthető a Kultúrrap klipje nagyban (640 x 480, 28 MB WindowsMedia).
   
   Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette. Majd később adunk részletes listát is. A csajok telefonszámát nem tudjuk.
   Ja és megújult a jobb felső sarokban levő flash is.

2006. 07. 07.
    Itt letölthető a videoklip a Kultúrrapból. Tessék megbecsülni, mert nem nagyon fogunk ilyesmit csinálni többet, már csak anyagi okokból sem. Mivel riszpektlistát egyelőre nem kaptunk, a rendezőt emelnénk ki, aki egyelőre nem adta hozzájárulását a neve feltüntetéséhez, igaz, meg sem kérdeztük efelől, de majd mindjárt.

2006. 06. 23.
    A videoklip-csináláshoz ismét elmentünk a Magyar Rádióba, hogy ismét kétségbeejtsük kedvenc hangmérnökünket. Rémületében szegény megcsinált nekünk három számot, aztán ijedtében pénzt is kért érte, de mert mi meg a kész számoktól kaptunk frászt, ezért gyorsan fizettünk is, mert mindannyian megérdemeljük egymást.
   És a kétféle Kultúrrap (a pinás és a -mentes) mellé most már letölthető az Elvont vagyok is.
   A Nincs pénz, nincs nő-t a span növelése érdekében (vö. késleltetett ejakuláció) még egy kicsit visszatartjuk.

2006. 06. 21.
   Megvolt a forgatás, köszönjük mindenkinek a segítséget, aki megjelent Ééééé-Óóóót kiabálni. Most lesz vágás, meg minden, aztán meglátjuk, érdemes volt-e leadni pár kilót abban a kurva melegben.
   Majd felsoroljuk, ki mindenkinek mondunk köszönetet (és egyben kérünk elnézést tőle), de még nem kaptuk meg a linksort.

   De most nem is ez a lényeg. Már egyszer poénkodtunk azzal, hogy mi úgy jutunk előrébb. hogy a többiek így vagy úgy abbahagyják. És azt is szoktuk mondani, hogy Dörti a Dunakanyar második legjobb gitárosa.
   Előreléptünk. Mostantól a mi Dörtink a Dunakanyar legjobb gitárosa.

   Apró öröm az ürömben, hogy így már látszik, hogy egy kisebb tömeghalál árán akár Taki is lehet Közép-Európa legjobb férfihangja.

2006. 06. 16.
   Bocsánat, ostobák vagyunk, a "miben-hogyan is kellene Ééééé-Óóóót kajabálni" ügyében éppen csak magát a témát, azaz a Kultúrrappot felejtettük ki. Ami pedig (ez a verzió nem azonos a Vinterhiccen levő változattal) letölthető innen.

2006. 06. 15.
   Nem akartuk nagydobra verni, hol és mikor lesz klipforgatás, és az "úgy elmennék megnézni" jellegű utalásokat is próbáltuk finoman visszautasítani, épp elég, ha mi tudjuk, hogy mit bénázunk összevissza.
   Viszont mivel Taki belei miatt csúszott a forgatás és közben a reménybeli szereplők elmentek úttörőtáborba, itt a kihagyhatatlan alkalom.

   Kérünk mindenkit, aki érez magában erőt és elhivatottságot, hogy Ééééé-Óóóóó-t kiabáló és csápoló tömeg tudna lenni és van is ideje rá, hogy Ééééé-Óóóó-t kiabáló és csápoló tömeg legyen, az jöjjön el a forgatásra, Ééééé-Óóóóó-t kiabáló és csápoló tömegnek! Nem vicc.

   A forgatás időpontja és helyszíne: június 18. vasárnap, Budapest, III. ker., Váradi u. 15/B, Óbudai Nagy László Általános Iskola. A tömegjelenetek felvétele várhatóan délután 2 óra körül kezdődik, addig kéretik odaérni. Mindenkit várunk szeretettel!

2006. 06. 06.
   Most már biztos, hogy nem lesz július elsején TL-koncert a Kultiplexben. Pedig már olyan szépen kiszíneztük: mivel ez lesz az a koncert, amitől valószínűleg legtöbbünk felesége besokall, Taki legénylakásában összegyűlünk és ott újrakezdjük legényéletünk, onnan járunk két sör között a válóperes ügyvédhez meg tárgyalásra. De hát így ez az esély elszállt.

2006. 06. 02.
   Valami baj volt az Erőben, a nagy nehezen összeszervezett (még szerencse, hogy nem mi szerveztük) klipforgatás időpontja előtt két nappal Taki értesített mindenkit, hogy nem csak képletesen meg úgyszólván lógnak ki a belei, hanem konkrétan. És inkább felfeküdne a műtőasztalra, mert zsenánt neki meghalni a forgatáson, pedig azzal a Fóuszba is bekerültünk volna.
   Pedig már el is képzeltük a másnapi szalagcímeket, hogy "Dicsőség Helyett Halál!", meg "Valódi Önfeláldozás! A Művész, Aki Inkább, Minthogy!", meg ilyesmi.
   Így a forgatás az edzőtábor időpontjára került át, az edzőtábor pedig olyasvalahová, ahová mi még nem látunk el.

   De Taki már jobban van, valaki látta napokban, ahogy az ügetőn lábadozik tétre, helyre, befutóra, volt mellette két nővérke is, akik tartották neki a fertőtlenítőt..

   A tervek szerint július elsején lesz egy koncert a Kultiplexben (és még sokan mások), meg Hatvanban egy zártkörű, mindkettő bólintásra vár. És persze a Sziget, ami szintén.

2006. 05. 18.
   Aki eddig hírlevélre/ről fel/leiratkozáskor nem tapasztalta, hogy gombnyomás után jön egy szép kövér 404 page not found, az most már nem is fogja. Nagy a szomorúság, ugye.

   A zenélés olyan, mint a szeretkezés, mondta valamelyik bölcs ember. Persze lehet, hogy rosszul emlékszünk és a táncra gondolt, vagy a szoborfaragásra, esetleg a szarásra, mindegy. Az is lehet, hogy egyáltalán nem is mondta, de ettől a lehetőségtől most tekintsünk el. Mindenesetre igaza volt, tényleg olyan, bár biztosan nem úgy gondolta, ahogy most mi érezzük, maradva a hasonlatnál mi most pornóforgatáson voltunk, lehet, hogy van közben élvezet, de vezényszóra kiverni nem túl felemelő.
   Szóval az előző bejegyzésben a "megvan a felvétel" tulajdonképpen azt jelentette, hogy mostanában nem megyünk többet a stúdióba, elegünk volt belőle, valószínűleg a stúdiónak is belőlünk. Majd ahogy halványulnak a kínos emlékek, ismét visszatérünk.
   Most már viszont tényleg kezünkben a felvétel, mindjárt kitaláljuk, mi is legyen vele konkrétan. Szop...? Basz...?

2006. 05. 09.
   Megvan a felvétel, most megpróbáljuk kialudni magunkat meg egymást és aztán újult erővel, töretlen lelkesedéssel, határtalan akarattal, csillogó szemmel, kibontott zászlóval és dagadó vitorlával.

2006. 04. 27.
   Most nem csak azt hazudjuk, hogy stúdiózunk, most tényleg stúdiózunk. Persze most meg ki hiszi el. Még perszébb meg mit érdekel az minket, hogy ki hiszi el. Mindenesetre Andy Vajna is megbaszhatná a Joe Eszterhast, pont most kell nekik ötvenhatos filmet forgatni a Bródy Sándor utcában, hogy ne tudjunk parkolni a környéken se. Vagy legalább segítettek volna cuccolni.
   A pécsi koncertről meg lesz vélemény, türelem, lehet, hogy addig jó, amíg nincs.

2006. 04. 03.
   Bocsánatok kérünk mindenkitől, a pécsiek átszervezték a pécsi TL-koncertet (ami Pécsen lesz majd), péntekről áttették csütörtökre.

2006. 03. 29.
    Létezünk, a téli hibernáció után lassan-lassan kezdünk magunkhoz térni, ami azt jelenti, hogy lefixáltuk a nyári edzőtábor időpontját, amikor is nagyon be fogunk rúgni. Többször. Vagy csak egyszer, de azt három napon keresztül tartjuk.
   Vannak számötleteink is, egy "közepes", egy "elég jó", meg egy "hát épp elmegy", amit igyekszünk feljavítani a "már majdnem bevállalható" szintre.
   Dolgozunk még egy unplugged koncerten is (kizárólag a Fészek miatt, ami mellesleg almásnak tűnik, ezért kicsit okafogyott az ügy, de hátha egyszer jó lesz majd ez az unplugged dolog valamire) de az első próbák után egyelőre az a vélemény, hogy 1.) teljes koncertnyi anyag nem fog összejönni, 2.) az unpluggedítható számokat is még gyakorolni kell, mert egyelőre olyan, mintha egy csapat lelkes cserkész próbálna Timur Lenket játszani egy sűrűfésű és egy sátorlap segítségével.

   Köszönjük! Nem számítottunk rá, de jelentkezett egy ember, hogy ő rendez nekünk klipet. Egyelőre jövő héten összehozzuk egy megbeszélésre az időközben beszerzett többi technikai emberrel és meglátjuk, valóban van-e realitása, hogy relatíve zsák szarért valaha klipünk lesz. Aztán ha igen, sajnos el kell mennünk stúdióba, hogy jobb legyen a hangzás, mint a Vinterhiccen volt, no meg azért, hogy az "odaadják a pinát" sorvéget valami másra (pl. "söprögetik az utcát", "elfoglalják Kínát", majd kiderül) kicseréljük.

2006. 02. 27.
    Mint a jó trombitás, mi is kifújjuk magunkat koncert után és próbálunk a jövőre koncentrálni. A Timur Lenk, mint Magyarország egyetlen ISO-minősítéssel rendelkező zenekara, pár számot ismét kitermelt magából, aztán azokból vagy lesz valami, vagy nem, ahogy a minőségellenőrzési folyamaton keresztülmegy a szöveg és a zene.
    Közben azon tanakodunk, hogy csináljunk-e videoklipet. Mert ez jó ötlet, csakhogy ehhez először a zenéket kellene felvenni profimód, de akkor meg erre elmegy az a pénz, amit a klipre szántunk. Nem tud valaki olcsón kicsit használt rendezőt?

2006. 01. 28.
   Bocsánatot kérük a fejlécbeli kavarodásért -ufók jártak a szerverben, vagy mittudjukmi- , mármint hogy egy darabig ki volt írva a február 3. Szekszárd, aztán ugyanez nem volt kiírva és többen megrémültek, még többen meg megkönnyebbültek, de most leszögezzük, február 3.-án igenis lesz szekszárdi TL-koncert. És a fejlécben is ott van megint, legalábbis reméljük.

   És eddigi tudomásunk szerint leszünk a Dugattyúgyűrűben Kuplungban is, mégpedig február 17.-én pénteken. Este.

   Takinak ismét drótos mikrofonja van, nála is jártak az ufók, csak neki a rádiós mikrofonja párolgott el a szilveszteri koncertet követően. Biztosan az ufók voltak, mert van jópár olyan óra, amivel nem tud elszámolni, az egyik pillanatban még ott volt a buliban, a következőben meg otthon ébredt iszonyú fejfájással, ami közismerten a fénysebesség feletti utazások utóhatása.
   Kicsit sírdogált emiatt, de mi megnyugtattuk, hogy ez a mikrofon még így is legalább egy évvel tovább húzta, mint amennyi időt mi adtunk neki. Bennünk ugyanis még élénken élt annak a temerini koncertnek az emléke, amelyen Taki már hazafelé menet elegás ívben baszta be a sötétségbe a mikorofonját, mert zavarta a sörivásban.

   Tehát itt az újabb écesz, elkezdjük gyártani az eldobhatós mikrofonokat ócsó hártyapapír membránnal meg karton testtel, úgy nézne ki, mint egy mini szilveszteri trombita. Mindenféle színűt és mintázatút is lehetne csinálni, akár számonként is lehetne cserélni, ha a fellépőszerkó úgy diktálja. Az egész bírna úgy két-három órát, aztán szevasz, koncert után ki lehetne, sőt, ki is kellene dobni. Vagy a közönség közé, mint szuvenírt.

2006. 01. 21.
   Nem merünk véleményt írni a sziveszteri koncertről. Pedig jó volt, főleg a héliumos buli, meg a vacsora, de ezeknek meg semmi köze a koncerthez. Nehéz dolog ez.

2006. 01. 10.
   Nabasszameg, az enveco figyelmeztetés nélkül kirúgta alólunk a vendégkönyvet. Köszönjük szépen azoknak, akik beleírtak, mint kiderült, kéménybe korommal. Ami benne volt, az huss. Majd illő idő után keresünk valami normális php scriptet és felizzítjuk, hálistennek az enveco volt olyan rendes, hogy azonnal kiguglizott nekünk egy csomót, majd válogatunk.

   Január végén mégsem lesz koncert a Fékbetétben Kuplungban, február 3 és 17 között megy az ingadozás, aztán lehet, hogy két szék között az asztal alja, meglátjuk.

   A szilveszteri koncert jó volt, csak Fisher magába szállt és próbál olyan időpontot találni, amikor éppen nem depressziós a téltől, hogy vidám legyen a vélemény, mert a koncert az vitán felül az volt.

2006. 01. 03.
   Reméljük lesz egy kis nyugalom, mert kissé hajszoltra sikerült a december. Pedig volna számötletünk, meg egyéb ötletünk is, csak ki kellene dolgozni a részleteket, úgymint menekülési útvonal, B terv, ilyesmi.

« vissza