A koncertek:

2024. július 20., Kertem BARhole Budapest, Dohány utca 7. Üllői Úti Fuck és Timur Lenk @ Barhole
2024. november 09. szombat, Szeged, Városi Rock Klub

A hírlevél, ha kő, ha nem és emil » A vendégkönyv » A TL a Fácsén » Timur Lenk-póló kapható »
Koncertügyi manager: dr. prof. alk. Selyebi Péter, selyebi(pont)peter(kukac)gmail(pont)com, +36 70 560 4540
« vissza

2002. 12. 28.
    Úgy fest, az idei évben már nem lesz koncertünk. Szilveszterezzen mindenki nélkülük. Sajnálunk is benneteket ezért, legfőképp, mert mi igenis velünk szilveszterezünk majd, hehe.

   Időközben beindult a "Csinájjunkmár normáliscédét isbazmeg" prodzsekt, munkanéven Mimóza-terv (igazság szerint már valamikor augusztus tájékán elindult, csak most kezd valami látszani is belőle). Azért Mimóza-terv, mert olyasmi az egész, mintha mimózát akarnánk termeszteni. Az ember elülteti a magot, aztán vár. Vár. Még vár. Ha elkezdi baszogatni a csírát, hogy gyerünk, gyerünk, mileszmá, akkor a növény megsértődik és csakazértsem. Szóval most várunk. A jelek szerint nem történik semmi, de a jelek csalnak, igenis történik valami, csak Ti azt nem látjátok. Ami a nagyobbik baj, hogy mi sem. Nem egyszerű dolog ez. Egészségetekre. Jövőre veletek ugyanitt.

2002. 12. 16.
    A pilisvörösvári szereplés olyan jól sikerült, hogy drp"r"gy. megpróbál szervezni egy egész koncertsorozatot oda. Egyelőre öt együttessel, háromhetenként, azaz ilyesformán a Timur Lenk (meg az összes többi együttes is) 5x3=15 hetenként lépne fel ott. Ez a terv és a matematika. Ha pedig a fizikát (vö. Heisenberg-féle határozatlansági reláció) vagy a történelmet (vö. forradalmak, paktumok stb.) vesszük, akkor meg majd meglátjuk, vagy nem, de azt jól.

2002. 12. 13.
    Sikeresen befejeződött a Dunakanyar-turné, majd lesz vélemény is, egy nagyon jó, meg egy kevésbé jó, mármint nem maga a vélemény, hanem a vélemény, értitek, na. Ha nem értitek, várjatok türelmesen, ha nem vártok türelmesen, akkor meg nézzetek riportot.

2002. 12. 03.
    Csak sikerült. Most fényeznénk egy kicsit az Abszolút Hallás Blues Bandet, mert egyrészt nagyon profi a dobosuk, másrészt pedig szerveztek egy közös koncertet velünk Pilisvörösvárra, aztán nagyvonalúan azt mondták, hogy ők ugyan nem tudnak menni, de azért mi jöjjünk csak. Szóval széles nyelvcsapások Dr. Peller "Rohadék" Györgynek, aki egyébként az Alkohológia szekcióban is jeleskedik.

   A másik, hogy megkaptuk a szegedi TV videóját, fel is dolgoztuk, csak egyelőre az atyaúristennek nem sikerül 60 MB alá lenyomni a cuccost, de dolgozunk rajta, mindjárt átkonvertáljuk .rm-be, hátha az kisebb. A hangminőségnek nagyjából mindegy, a kép pedig - hát ugye mi vagyunk rajta, úgyhogy annak is mindegy. Azért szeretnénk 10x5 pixelnél nagyobbat.

   Bocsánatot kérünk a HetiPina ismételt késéséért, igyekszünk ebből nem rendszert csinálni, de hát ha egyszer nem sikerül nem rendszert csinálni, akkor nem tudunk mit tenni a nemrendszercsinálással.

2002. 11. 18.
    Mint bizonyára észrevette mindenki, a Timur Lenk weboldal kissé döglődött, úgy múlt hét csütörtöktől mostanáig. De már él újfent, meg lehet nyugodni, rendszergazdi kézbe vette a dolgot. Az a mindenki, aki pedig nem vette észre, most pláne megnyugodhat azon, hogy fel sem idegesedett. Azért rendszergazdi azt is mondta, hogy azért érdekességek vannak, szóval elképzelhető, hogy néha a szerver maga alá piszkít, szóval ha időnként azt látjátok, hogy nem láttok semmit, azt jól látjátok.

   Meghívásilag pedig azt az igen pozitív hírt közölhetjük, hogy úgy fest, lesz belőle valami, előreláthatólag decemberben. Ebben az esetben pedig a klérusra igen nagy csapás vár, a minimum, hogy a kisjézuska hányingerrel küzdve fordul ki a jászolból, a keleti bölcsek pedig az ajándékokat szertehányva menekülnek mind Szerecsenyföldre, mert az van a legmesszebb.

2002. 11. 14.
    Most már valaki csak megírja a véleményt a vörösyukas koncertről, csak ki kell várni. Közben a 23-dikai próbát áthelyeztük 16-dikára, aztán visszahelyeztük 23-dikára, szóval csak úgy pörögnek az események. Na, itt is a (egy) vélemény.

   Elnézést kérünk az eheti pina késéséért, sajnos betegség volt fennforogva, szerencsére nem hosszan, tehát ha valaki kizárólag a pinaszekcióban található együttesinformációkért jár az oldalunkra, megnyugodhat.

   A konkrét felkéréssel kapcsolatban pedig kaptunk választ, nem a pénz a baj, hanem a meghívó együttes félig feloszlott, most éppen újraépül, addig kis türelem. Nem tudjuk, a feloszlás kapcsolatban áll-e azzal a ténnyel, hogy bennünket hívtak meg vendégnek.

   Kézközelbe került egy videofelvétel is, amit a szegedi tévések csináltak helyszíni riportból és koncertfelvételből. Most is szeretnénk ezt nekik nagyon megköszönni, neveket és precíz cégmegjelölést egyelőre nem merünk kiírni, ki tudja, lesz-e balhé belőle. Taki szerint nagyon profi az egész, csak a kazettát el kellene hozni tőle és bedigizni valami használható formátumba. Baze, még egy dolog, amivel foglalkozni kell.

2002. 11. 05.
    Ismét sok idő eltelt, amióta megígértük egymásnak, hogy írunk véleményt a vörösyukas koncertről. De még nem, ugyanis közben rengeteg felkérésnek tettünk eleget azzal, hogy nem mentünk el. ("Kérünk benneteket, hogy mivel lesz ez meg ez a fesztivál, a rendezvény fényét NE TOMPÍTSÁTOK AZZAL, HOGY ELJÖTTÖK!") Kaptunk viszont egy konkrét felkérést, most az anyagiakról -hát vita épp nem folyik, mi mondtunk egy számot, most valószínűleg a döbbenet van, bár nem tudjuk, hogy a csönd a szám nagyságának szól-e, vagy egyáltalán a létének, vagy mittudjukmi, hogy mi van.

   A stúdiózással kapcsolatban is van fejlődés, a Taki automatára beütötte a telefonjába, hogy hetente egyszer baszogatja a Janót.

   Terveztünk egy próbát most kilencedikére, de már eldőlt, hogy nem lesz, mert nem érünk rá, a következő próba tervezett időpontja november 23. Csak hogy tudjátok.

   December hatodikára van valami koncert, csak egyelőre még nem tudjuk pontosan, hogy mikor meg hol, meg ilyesmi, de majd szólunk, a szervező csaj a Susa.

2002. 10. 16.
    Elnézést kérünk, tökelhagyás van minden vonalon, de már kezdjük utolérni magunkat, végre a hetipinát is sikerült frissíteni, alakulnak a vélemények is a szőnyi meg a veresyukas koncertről, csak sajnos a napok hosszát sehogy nem sikerült még többre venni 24 óránál.
    A Kis Csapat is készül bővülni, talonban pár új tag. A Vörös Yukban egyébként alkohológiai szimpózium is volt, Dr. Prof. Selyebi összejött a többi kutató alkohológussal, kíváncsian várjuk, lett-e valamelyikőjüknek a sörcsapból kifolyólag halálközeli élménye.

2002. 10. 07.
    JAJ! Kedves hírlevélre feliratkozottak! Baj van! Vagy nincs, kinek mi. A tényálladék az, hogy kompúterfelfordulás miatt (ami miatt a 4-dikei frissítés is meghiúsult) a hírlevél címzettjeinek listája komplettó megsemmisült. Ezért kérnénk mindenkit, aki úgy dönt, hogy továbbra is szeretne hírlevelet kapni, iratkozzon fel még egyszer.

2002. 10. 04.
    Kicsit leülepedtünk, bárki bármit is mond, a koncertsorozat ( aug. 4., 23., 24., 27.) nagyon fárasztó volt, nehezen pihentük ki magunkat. Igazság szerint még most is ezt tennénk, de jön a következő turné, a szőnyi meg a vöröslyuki koncerttel, aztán már év vége, meg minden. Janó megígérte, hogy mindjárt feldobolja a számokat, vagy beüti kompúterbe, csak még megnézi az idei összes focimeccset meg formaegyet és máris, de most dolga van, mert ki kell mennie az Érd-alsó II - Budiliget ifjúsági edzőmeccsre. A többieknek is rengeteg egyéb dolguk van, ezért most be is fejezzük, mennünk kell, mert rengeteg dolgunk van.

2002. 09. 18.
    Na nesztek. Taki hosszas macerálására kerítettünk egy vendégkönyvet. Nem szép és nem gyors, cserébe viszont randa és lassú, meg reklám van benne. De lehet bele írni, főleg azt, hogy milyen faszák és szépek vagyunk, jajdejók a zenéink meg a szövegeink. Lehet írni mást is, de azt úgyis kitöröljük a francba. Meg ki lett téve az Indexes Timur Lenk fórum is, abba is lehet írni, csak a Taki nyugodjon már meg, hogy mindenki szeret bennünket, meg ír nekünk, meg minden ilyesmi. Persze lehet, hogy most kiderül , hogy ez nem így van, de legalább akkor ez is kiderül és az is jó, illetve rossz, de most már hagyjuk, bonyolult, írjatok, vagy ne írjatok, mindegy, ha ránk hallgattok, azt csináltok, amit akartok.

2002. 08. 30.
    Ehelyet kérünk bocsánatot és még egy kis türelmet Hatvani Gábortól és Mikitől, akik új Kis Csapat-tagokat fedeztek fel. Előbb-utóbb megörökítjük őket is, csak most el vagyunk foglalva sörözéssel meg lustálkodással munkával és stúdiózással.

2002. 08. 16.
    Meglepve fedeztük fel. hogy van fórum is a Timur Lenkről. Tessék bele írni!

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9054699&uq=4

Segítünk: kopipészt.
   

Másképpen: Fórum >> Kultúra >> Timur Lenk FK az Indexen.

   Namost. Augusztus van, meg különben is tele a bráner, eézrt elmegyünk jól ugyan meg nem érdemelt, de felette szükséges szabadságunkra. Ennekokáért dupla Hetipinát adunk, cserébe némi türelmet kérünk. Menjetek el ti is nyaralni szó nélkül, ha a főnök érdeklődik, hivatkozzatok ránk, biztos megbocsátó lesz.

2002. 08. 06.
    Megvolt a Szigetes koncert, aki nem volt ott, igen sajnálhatja, hogy ezt a hűdefasza élményt kihagyta.

   Most gondban vagyunk. Valószínűleg a meghirdetett nyú dílnek meglesz az a következménye is, hogy hosszas nyűglődés után megváltoztatjuk a honlap egyik elvi alapvetését. Nehéz pillanat ez, mindenki csendesedjen el egy pillanatra. Ezentúl lesznek képek a zenekarról.

   Kis türelmet kérünk még. Pár napon belül betesszük ide a szép új számok szövegét, a fotókat a szigetes koncertről, vannak új tagok a Kis Csapatban, meg minden efféle istennyila, addig igyatok meg pár sört, illetve ha ránk hallgattok, akkor azt csináltok, amit akartok.

2002. 07. 17.
    Megvolt az edzőtábor, meleg, kollegiális összetartásnövelés közepette rúgtunk be naponta többször is, szóval hasznos volt nagyon. Szombaton a Tátraival együtt rúghattunk volna be, de nem ereszkedtünk le odáig (mármint a vadászházból a faluig), mert aztán csak másnap, nagyon másnap jöttünk volna vissza, jobbára hanyakodni meg nyögni. De bennünk győzött a kötelességtudás, úgy biz ám.

   A Sziget előtt még majd próbálunk egyet, ott már a Jeti is ott lesz, vagy nem. A Szigeten úgyszintén, ahol majd ...ööö... majd meglátjátok, kitaláltuk, mi lesz az alapkoncepció a zenén felül, reméljük, nem vernek meg bennünket nagyon.

2002. 07. 11.
    Egy csomó dolog felkerült ide, amik már régóta érlelődtek (van, ami március óta), de most végre.

   VIZIT-ek sztornó, volt, aki elment mindkettőre, de egyiken sem voltunk ott, mi ezen nem csodálkozunk, mi TUDJUK, hogy nem voltunk ott egyiken sem.

   Elmegyünk edzőtáborba. Valahol Mezőkövesd mellett kibéreltünk egy vadászházat, oda bevesszük magunkat az egész hétvégére, beállítjuk a szerkót és nekiállunk a környező erdő vadállomá nyát megritkítani, ha valaki rémülten menekülő vaddisznókat, hulló szőrű őzeket, depressziós mókusokat, ilyesmit lát, ne csodálkozzon.
    Ha minden frankón megy, akkor talán Taki végre hagyja, hogy az új számok szövegét is feltegyük.

   És van egy titkos fícsör is, ami annyira titkos, hogy el sem mondjuk, hogy micsoda, mert alapvető elveket rombol, még ha meg is ideologizálható. Hehe.

   Az automata válaszemil jelenleg teljes szerverújratelepítés miatt nem működik, de rajta vagyunk a problémán. Ugyan nemigen használta senki az utóbbi időben, de azért becsületből élve tartjuk.

2002. 06. 25.
    Sokat próbáltunk, de tényleg. Lesz egy olyan számunk, hogy befostok, meg másik kettő, amitől szintén befostok, de nem azért, amiért az előzőtől. Mi legalábbis majdnem befostunk mindegyiktől, de legfőképp az előzőtől.

   Most sűrű bocsánatkérések fognak következni, amiért a mindenheti betevő HetiPina késett, meg hogy egyáltalán miért nem írtunk ide, meg ilyesmi. Az okok a következők:
 - Takiról kiderült, hogy III/II-es ügynök, és most lapítunk, megpróbáljuk kitalálni, hogyan is kellene ezt kommunikálni.
 - A szerverünket feltörte egy hekkercsapat és sikeresen megakadályozta, hogy begépeljünk bármit is.
 - Fishernél eldőlt az a szerver, amin keresztül frissít és amin a weblap anyaga volt, ráadásul hétfőn áramszünet volt.
- Egy megvadult ufócsorda gabonaköröket rajzolt körénk, ettől nem jutott eszünkbe semmi értelmes.
- Mint az előző, csak ufócsorda nélkül.

A fentiek közül nem mind igaz.

   A VIZIT-tel kapcsolatban - állítólag mindkettő (!) ezen a hétvégén volt, legalábbis SakalJacko tájékoztatása szerint - hát, nem sikerült beszerveznünk magunkat, igaz, nem is nagyon erőlködtünk. A szervező egyszer - valamikor három hónappal ezelőtt- megkérdezt, mennénk-e, mi mondtuk, hogy az attól függ, majd hívjon, ha konkrét. És ennyiben maradtunk. Próbáltuk hívni párszor, hogy mivammá, annyit mondott, hogy majd szól. Hát jó, mi tudunk várni.

   A Szigetes fellépés pedig - hát, ez az időpont sikerült. Próbálkoztunk, hogy mi szuperprodukcióval lépünk fel, sztárzenekar vagyunk, meg minden, szeretnénk főidőben, lehetőleg úgy, hogy a nagyszínpadon közben maradjanak el a programok, vagy legalább mi legyünk ott. Közölték, hogy ezért kaptunk ilyen kedvező időpontot, ha kutyaütők volnánk, akkor kaptuk volna a hajnal négyet vagy a délután kettőt, a nagyszínpadot sem tudják nekünk elintézni sem így, sem úgy.

2002. 06. 11.
    Készülünk a Szigetre erősen, próbálni is fogunk ezen a hétvégén. Taki szerzett jó kis próbatermet, echte légópince döher nagy vasajtókkal, mentesítő zuhannyal és kézi vízpumpával, ahogy az kell egy atomtámadás esetén. Talán bennünket is kibír. Kezdenek a szép új számok formát ölteni, mondjuk Taki nagyon szenved. A hárommajmos koncertünk után Soma biztatására elhatározta, hogy elmegy énektanárhoz, legalább azt az egy számot megtanulni, aminél legjobban hallatszik, hogy nem tud énekelni. Mondtuk neki, hogy ez olyan, mintha elmenne zongoratanárhoz, hogy ő csak az egyik Liszt-zongoradarabot szeretné eljátszani, a többi tényleg nem kell. Vagy ugye elég vízszintesen repülni, a fel- és leszállás már nem érdekes. De ő reménykedik, hát reménykedünk mi is.

   Szóval ha most azt mondjuk, hogy előadhatóak lesznek a számok, akkor fel is tesszük majd őket tájékozódásilag. Van még talonban egy-két fél szám, azt egyikhez Dörti írt zenét, amivel majd megismerkedünk. "JETINEK: a következő akkordmenetre kéne lágy saxiszólót írni: Dmaj7, A-szűkített, Em9-7, A6-7-9." Bazmeg. Különösen ez az utolsó tűnik frankónak, de majd alkuszunk. Meg hát persze hová lett az a nemhivatalos egyezség, hogy minden számunk A-ban van, he?

   Kaptunk új bandatagokat is, köszönjük, kedves H. Gábor! Csak kissé semmire sincs időnk, de hát sag' schon, még egy kicsit kibírják azok a nyavalyások, hogy nem tesszük fel őket a körözési listára.

   Taki közben sajtószemlézett is (kis kollektív egoszörf ugye), az undergroundzene.lap.hu-ra maguktól tettek ki bennünket a fiúk, a főlapon a "még a föld alatt" rovatba. Még mindig jobb, mintha a "már a föld alatt" lenne.
    A másik címet nem mondjuk meg, mert ott fényképek is vannak. Ezzel kapcsolatban Taki ezt kérdezte Fishertől: "Van egy cikk is ugyanott a 3 majom fesztiválról, amelyben a szerző csak épp megemlít minket, eposzi jelzővel a "furcsa szövegű" Timur Lenkről azt írja, fél órára is leragadt rajtunk, ill. néhány másik zenekaron. Nemtom, hogy ez dicséret akar-e lenni. Mindenesetre szerintem valami módon nem ártana a fanoknak (ha léteznek még ilyenek) közre bocsátani őket. A baj az, hogy két régi elvünk közül egyiket meg kellene szegnünk ehhez, ti. hogy nem közlünk képet magunkról, vagy hogy nincs a honlapunkról kifelé vezető link. Te nagy komputerguru vagy, nincs harmadik út?"
    Ebben van egy komoly tárgyi tévedés, de ne feszegessük. Hát... na jó, nesztek. Az underground.pcdome.hu-ról van szó, osztán keresgéljetek.

   Hogy a szegedi VIZIT-en leszünk-e vagy miafasz, egyelőre semmi hír. A Sziget-szervezéssel egyelőre ott tartunk, hogy EstFM színpad, taktikusan szombat este 11-től játszanánk, mert akkorra már nem lesz koncert a nagyszínpadon. Korábbi időpont is lehetne, mondjuk este 7 vagy 8, de akkor még világos van, nehéz észrevétlenül elmenekülni.

2002. 05 . 27.
    Szeretnénk most ehelyt egy szomorú hírt közölni mindenkivel. NEM oszlunk fel. Hehe, mindazok, akik a hosszú csönd miatt ebben kezdtek reménykedni, azok bekaphassák. Egyszerűen arról volt szó, hogy... de ezt most hagyjuk, dógunk vót rohattsok, kész. Jutalmul a türelmeseknek most dupla HetiPina van, és ne próbálkozzon azzal senki jönni, hogy ez így nem igaz, mert egyszerűen az elmaradt múlt heti mellé itt az e heti, aztán semmi extra, ez nem így van.

   Próbáltunk kettőt, egyelőre tömény a stíluskavarodás, van egy rapzene diszkós szöveggel, valamint egy rapszöveg enyhe hip-hop stílű zenével, de nekünk teccik. És újak, mindenekelőtt. Még azon méláztunk el, milyen extrával rukkoljunk elő a Szigeten, sajnos egyelőre csupa olyan jutott az eszünkbe, amit nem biztos, hogy mindenki értékelne, például rakétavetővel a tömegbe lőni, efféle. Valószínűleg címlapsztori lenne, de nem azért, amiért mi tunképpen szeretnénk.

   Tervezünk együttesileg egy kis remetei elvonulást a halál faszára, ahol a kulturális izénk művészi hogyishívjákjának a kiteljesedését végre összehangolhatnánk a zenekar küldetéstudatát erősítő akármivel is, szóval nagyon fasza lesz. Viszünk magunkkal sört is, persze.

2002. 05. 10.
    A 3majmos vélemény kiegészült némi adattal. Az egyik a regisztrált (tehát nem szubjektív) nézőszám, a másik a szervező csaj neve :-)

   Készül ide egy "no comment" jellegű szociológiai cikk az internetes újmagyarról, csak a példaként felhasználadnó szerző engedélyére várunk.

   Horti Attilától kaptunk plakátokat (köszönnyük szépen!), ebből a Takidékán választási plakátján töprengünk igazán, hogy hova is tegyük, mert végül is nem együttesszintű a cucc, viszont használható.

2002. 05. 07.
    A gombok most már jók alighanem, legalábbis senki nem mondta, hogy rosszak. Ezért nekünk jó.

   Május végén lesz egy próbánk! Az elején is lett volna, csak a Sógor még lakást festett, tiplit fúrt a falba meg ilyesmi, a Dörti meg elment terepgyakorlatra, ezért inkább mégse lett. Egyébként azon vitázunk, hogy a Korrupt Pedagógus teljesen átírt zenéjére alkotott teljesen más szöveg másfél különböző verziójából melyikhez írjunk külön zenét. Világos, nem?

   Terveződik már egy nyári együttes-edzőtábor is, egyelőre nem tudjuk, hogy mikor és hol, de lesz, az fix, talán kitalálunk megint valami hülyeséget a Szigetre, már ha sikerül megint beszervezni magunkat egyáltalán.

2002. 04. 26.
    Na. A site-térkép már többé-kevésbé jó. Sok más meg nem. Ha a Komoly dolgok szekcióban egy csomó lap alján nincs ott az "oda", meg a "vissza", meg a "haza" gomb, az nem a véletlen, hanem a tényleges időhiány, meg az arra hivatkozó lustaság műve.

   Szintén ez utóbbinak köszönhető, hogy még nincs meg a vélemény a hárommajom-fesztiválos koncertünkről. Pedig van róla véleményünk, van róla jól. Meg is írjuk, csak türelem.

   Ha pedig az oldal azzal kezdődik, hogy kb. "SQLJavaExceptionBrokenPipe.Valve..." satöbbi sok sorban, az annak a műve, hogy a szerveren futó SQL-szerver összeszarta magát, ezügyben sajnos mi semmit nem tudunk tenni. Tessék ezzel a dologgal megbarátkozni (előtte persze összeismerkedni, bemutatkozni), a következő találkozáskor a nevén szólítani és tegezni.

2002. 04. 17.
    Hosszas, kínos macera után kissé átrendeztük a weboldalt. Ennek oka alapvetően az volt, hogy Taki ugrált, hogy a Timur Lenk Research Centert helyezzük ki külön gombra, mert különben nem élet az élet. Ez meg is történt, de akkor már miért ne kavarjunk össze mindent jól még ezen felül is.
    Egyszóval szinte semmi nincs ott, ahol eddig megszokhattátok, az együttesre vonatkozó információk egy menüre kerültek, meg ilyesmi. A célja ennek az egésznek az, hogy -hasonlóan a hipermarketekben az áruk átrendezésének- senki ne találjon meg semmit elsőre, végig kelljen kutatni mindent, aztán hátha megtetszik valami.
    Mivel ez a konstrukció nyilván nem tökéletes, valószínűleg lesznek halott linkek ("Just the dead link is the good link."), meg ilyesmik, ezt kérjük, jelezzétek . Ja és hogy ne legyen egyszerű senki dolga, a site-térkép gombra rányomva a régi struktóra jelenik meg, csak hogy szívjatok még egy darabig. Majd az is meg lesz csinálva, csak türelem.

   Arról pedig, hogy a pénteki koncert PONTOSAN mikor lesz, azt tudjuk mondani, hogy afasz tuggya, majd a Taki jól megkérdezi, aztán talán majd mi is tudni fogjuk.

2002. 04. 10.
    Na, evribodri! Vótunk a tévében!!!

   Bocs, hogy nem szóltunk előre, de nekünk is váratlanul jött a hír pénteken, hogy hétfő reggel háromnegyed tízre mehetünk az m1-be. Szóval, voltunk, Fisher, Taki és Yeti, mivel hamar világossá vált, hogy csak playback-ről lehet szó, a többieknek meg zűrös lett volna eljönni messziről meg a munkahelyről.
    Elplébekkeltük a dödölét, persze a végét azért lekeverve, mert a népszerű étel durva szidása nem fért össze a királyi tévé elveivel. A pléjbekket sikerült timurmódra meglehetősen köcsögre venni, Yeti basszusozott, Fisher egy komplett dobszerkó mögött rakkabilli-módra állva dobolt, bájos bitlisz-fejingatást produkálva. Szemtanúk szerint időnként a szemüvege is szikrát szórt. Taki fantasztikusan ritmusgitározott, mint egykor, majd bár kicsit késve, de hatalmas szenvedést produkálva szólózott is. Szóval a produkció szép volt, kerek, és mívesen köcsög. Utána Taki beült a bőrfotelbe, ahol már beszélt Susa, aki egy 3 majom nevű igényes fesztivált szervez április 19-re az Almási térre, ahol mint a helyszínen kiderült, mi is fel fogunk lépni. Neki köszönhetjük a tévészereplést, KÖSZI SUSA!
    Ott volt még egy Benedek nevű srác a Nemtom nevű TL-hez hasonló igényességű és ismertségű zenekar frontembere és a műsorvezetők: Borbás Anita, aki teljesen belopta magát Taki szívébe, mivel a produkció alatt végig fülig ért a szája (milyen egyszerűen működnek ezek a dolgok Takinál…), és egy férfi műsorvezető, akinek provokatív kérdései miatt a nevét sem jegyezte meg.
    Reméljük, jól szórakozott a több ezer kismama és nyugdíjas, aki ez idő tájt tévét nézett. Bár valószínűleg ők is inkább valami brazil sorozatra voltak rágyógyulva. Mi minden esetre jól szórakoztunk, annyi biztos.
    Aztán eljöttünk onnan.

Ezt meg most kaptam:

Te médiacézár, te!
    Nem láttam, de a Story Magazin eljuttatta hozzám az infót. A TIMUR LENK A TÉVÉBEN!!! EZ IGEN!!!
    Gratula, és mielőbbi mainstream-szerződéskötést!
    Z.Balázs

A másik egy vicces eset:
   
    Taki egyik fidesz-aktivista haverja, aki nem tudott a tévéfellépésünkről, saját elmesélése szerint hajnalig dolgozott egy választási bizottságban, kénytelen volt végignézni szíve pártjának porba hullását. Ezek után lidérces éjszakája volt, meggyötörten ébredt.
    Első dolga volt, hogy bekapcsolta a tévét, hogy megtudjon valamit a választásról, talán titkon abban is reménykedett, az egész csak egy rossz álom volt, és kiderül, hogy mégis a kedvenc fiúk nyertek, de ehelyett Taki fejét látta szembevigyorogni.
    -Valami végképp megváltozott ebben a világban - állapította meg magában.

2002. 03. 29.
    Volt arról szó, hogy ezentúl kizárólag a borítóra hajtunk. Hát valószínűleg megvan az abszolút nyertes. A következő fotó az internetről (depraved.com) származik, ha a tulaj, vagy valamelyik modell szól, majd fizetünk jogdíjat. Az eredetileg hozzá tartozó szöveg frappánsan eléggé lefordíthatatlan, nesztek eredetiben. "Get your own crack patch kid. Only $49.95! Heh heh heh."
    A mi változatunk ideológiaszinten a következő: "Ilyenek vagyunk mi. A zenénk meg ilyen". Esetleg -bár már elkéstünk vele, mert van már ilyen, de ki nem szarja le, lehet ebből egynél több is- szerényen "The Best of Timur Lenk". Hát tessék.

   Ezennel pályázatot írunk ki, ha valaki küld még hasonlóan nívós borítót, akkor publikáljuk itten. Ha esetleg lesz még CD-nk, akkor a beérkezett pályaművek közül fogunk válogatni borítót. Vagy pályáztatás nélkül kiadjuk a saját káefténk által előállított sokkal szarabbat, de ehhez a fajtához már igazán hozzászokhattatok volna.

Ja, boldog húsvétot.
   

2002. 03. 25. No. 3.
    Ez is no comment. Illetve... Lehet, hogy jó lesz ez a zebegényi koncert...?

Pálaszes gudmórning, hódolatom, tiszteletem!
   
    Most szombaton volt szerencsém összeismerkedni Möszijő Jetivel, val. (Barnahajú, szemű gömbölyded csaj a Dublinből, ha nem emlékezne) Ő mondotta volt, hogy nézzemmámeg ugyan a hónaljatokat, mert az jóó nekem. Ím, lőn, nézem. Nem vagytok normálisak!!! És miközben nézém hónaljatok apját, megfogalmazódott bennem egy korszaGalkotó 5let, 6lat, 7let: Mivóna, ha feltennénk a mi honlapunkra a ti honlapotok címét a "Hálótársak" nevezetű oldalunkra, ésakkor jól ott lennétek, ésakkor a népek majd jól elmennének a ti hónaljatokra a miénkről. Hasonló kaliberű a mi péjdzsünk is, mostanában lesz egy bazinagy frissítés, kicsit felturbózzuk a mostani kissé "gagyi" dizányt. Nézzetek meg minket, itten vagyunk e: www.tar.hu/skizo (nekünk nicccse saját doméjnünk :-(((
   
    Más: Remélem Jeti odaért a szegedi próbára vaságynap, és hogy meglett a teflonja nekije. Üzenném neki, hogy küldöm a megbeszélt Tequila & the Chicken Brass demót az Uri kovács Ildivel.
   
    A hozzászólásomat, köszönöm, nőljetek nagyra!
   
    Istenpá!
   
    Andre fő-fő kohómérnöknő (ez a Brigádban a hivatalos nevem)

2002. 03. 25. No. 2.
    Szóval az úgy volt, hogy nem koncertezünk, hanem csak próbálunk, és majd aztán. Aztán egy kicsit másképp lett.
    A hétvégi próba igen érdekesen sikerült. Jeti közölte, hogy kirúgta a nője azzal, hogy neki (mármint Jetinek) kommunikációs problémái vannak. Ezért útközben vett két üveg sört, megérkezéskor még kettőt, majd még a próba elején még kettőt. Meg is itta majdnem mindet, ezek után tényleg kommunikációs problémái lettek, ezért befektettük valahová hátra, hadd aludja ki magát. Két számot nagyjából összeraktunk, bár még fenni kell egy kicsit őket. Meg szöveget írni hozzájuk, mert amit eredetileg elképzeltünk, ahhoz túl jó a zene, ezért egyelőre megpróbáljuk a szöveget gyógyítani, ha nem megy, akkor a zenét butítjuk le a szöveg színvonalára.
    Kitaláltuk továbbá, hogy ezentúl csak CD-borítót fogunk kiadni. Az sokkal olcsóbb, me g egyszerűbb is előállítani, meg a vevőt sem szívatjuk mindenféle szar, zenének nevezett ótvarsággal.
    A másik lehetőség, hogy kiadjuk a zenéket, de újraírható CD-n. Ezek után pedig -hasonlatosan a szoftvergyártókhoz- servicepackokat fogunk utánanyomni. Aki megveszi a CD-t, az ingyért megkapja a támogatást, aki nem, annak marad a szar felvétel. El is képzeltük: Sajtot evett Józsika v. 2.05b, három elbaszás a basszusszólamban javítva, két másodperc plusz pilicka a szólórészben. Satöbbi.

   Jetit a próba végén felébresztettük, mire közölte, hogy szervezett nekünk egy koncertet Zebegényben, ráadásul megalapítja a medúzaszakkört, de erről nem mond többet. Megkérdeztük, hogy alvás közben csinálta-e mindezt, de nem, már jóval előtte, csak eddig kommunikációs problémái voltak. Megdicsértük nagyon. Mondtuk neki, hogy nyú díl, nem megyünk Zebegénybe, erre magába roskadt, hogy márpedig ő az összes zebegényi britninek megígérte, hogy megyünk. Némi vita után úgy határoztunk, hogy basszafene, felfüggesztjük a nyú dílt, de csak most az egyszer. Szóval lesz Zebegény. Érdekes lesz.

2002. 03. 25.
    Jeti rulez. Ezt az emilt kaptuk tőle. No comment.

Kedves zenekar!
    A mai napon megalapítom a medúzaszakkört, nemsokára
    kidolgozom az alapszabályt, és elküldöm. Addig is szeretném
    ha a Fisher azonnal felnyomná ezt a képet valami bevezető
    szöveggel a honlapra, és szétkürtölné a világba bele, hogy
    mire számíthatnak. A szakkör alakuló gyűlése a zebegényi
    koncerten lesz, és csinálok tagságit is. Na ennyi!

   

Yeti
   

2002. 03. 21.
    Tisztelt Hölgyek és Urak!

   Elég régen nem volt értelmes frissítés itten (kb. két éve), viszont most egy relatíve tájékoztatás jellegű, unalmas izé fog itt következni, hogy mégis tudjátok már, hogy miafasz van az együttes házatája körül. Könnyen lehet ugyanis, hogy mi jól megbeszélünk meg kitalálunk mindent, aztán meg jól nem fog látszani belőle semmi, ezért legalább innen lehessen tudni, mi az, ami nem úgy van, ahogy az eredetileg mi elképzeltük. Elismerjük, ez így eléggé homályos, viszont mindjárt jön egy kis magyarázat, ami azért egy kicsit még ködösíteni fogja a helyzetet.

   Naszóval. El kell szomorítsuk mindazokat a rajongóinkat, akik szeretnek Timur Lenk koncertre járni. Kaptunk jónéhány koncertmeghívást, amiből jónéhánynak nem fogunk eleget tenni. A Majás koncert előtt már tartottunk egy taktikai/stratégiai megbeszélést, majd utána is, ez utóbbiban volt a jóval kevesebb köszönet, mert már részegek voltunk, de egy héttel később volt egy frakcióülés is, ahol a tagok még berúgás előtt nagyjából tisztázták maguk között a hogyan tovább kérdését, ehhez persze a Timur Lenk Országos Választmányi, Turulszárnyakkal Ékesített Szittyakürt-Megfúvó Össznépi Hurálnak is lesz egy-két szava.

   Ennyi szarakvás után a lényeg tunképpen az lenne, hogy -mivel a tagok által együttestevékenységre fordítható idő nagyjából konstans, illetve mint az az évek folyamán kiderült, szigorúan monoton csökkenő- a koncertek rovására a próbák mennyiségét növelnénk meg. Magyarán ugyanennyi időt "basznánk el erre a hülyeségre" (az idézet az együttestagok feleségeinek-főnökeinek-efféléinek kivonatos véleményéből származik), viszont talán kicsivel jobban éreznénk magunkat több próbával, esetleg új, felújított, netán még valamennyire be is gyakorolt számokkal a hátunk mögött.

   Volt még szó arról is, mi alapján válogatnánk meg a koncerteket. Egyelőre abban maradtunk, hogy mindenre nemet mondunk, amíg az előző jópár, gyalázatos hangulatú koncert emléke kissé halványabb lesz. Persze ha jön mondjuk az új BS szervezőstábja, hogy a nyitókoncertet velünk képzelték el, az más tészta, de pl. a JATE-Klub guanó-udvarába csak akkor mennénk el, ha kurva sokat fizetnének, de ettől valahogy nem tartunk. És ezért nem fogunk elmenni a Ludasba április ötödikén, mert -a megítélés természetesen teljesen szubjektív- nem érezzük úgy, hogy annyira presztízsértékű lenne a mutatvány. Persze ha már nagyon ki leszünk éhezve arra, hogy koncertezzünk mán, akkor koncertezni is fogunk, de egyelőre ennek az éhezésnek nem mutatkoznak jelei. Na mindegy, szóval értitek, meg minden, ugyenahát, nem ragoznánk tovább.

   Itten majd lehet olvasni, hogy mifasz van, hogy haladunk a nyúdíllel, meg legfőképpen a hetipina-frissítés sem lesz oda, nyugoggyommámeg mindenki jól.

   Készül a Majás koncertről is a vélemény, készül erősen, egyelőre ő az erősebb, nemigen bírunk vele, de venceremos, muchacos.

2002. 03. 04.
    Elnézést, a szokásos lassúsággal frissítünk, de ennyi koncerttel nem bírunk el. Egy hónapban kettő, ezt a pörgést nehezen tudjuk követni. Már megvan a feb. 22-i koncertvélemény egyik fele is, szóval haladunk, a másik felét meg majd befejezzük kalákában, aztán majd feltesszük, örüljetek.

2002. 02. 28.
    Egymásra várunk. Megígértük egymásnak, hogy véleményt írunk a közelmúltbeli két koncertről, de egyelőre várjuk, hogy valaki elkezdje. A másik probléma, hogy a szegediről túl keveset lehetne írni, a vekkeresről viszont túl sokat. Majd kiegyensúlyozzuk egy összevont véleménnyel, vagy ilyesmi.

2002. 02. 13.
   
És igen! És próbáltunk! És nem is rosszat! Legközelebb talán elő is adjuk a cuccost, ha Takinak sikerül megtanulni a szöveget, most éppen izzad szegény nagyon, mert egy meglehetősen hosszú és meglehetősen frísztájl dumát kellene cipőkanállal beleszorítania a zene adta keretbe. Reménykedjünk, felebarátim. Talonban van egy aranyos kis minimálpunk szám is, egy-két versszak már alakulóban, csak a művészi kiteljesedést kell kivárni.

   Megróttak bennünket, hogy ritkán frissítünk. Ez tényleg így van, de most kaptok egy kis Jetit, meg egy kis Selyebit, kultúra lesz itt, ha beledöglötök is. Meg van még más is, van még, csak át kell fésülni egy picit, meg Taki ígért képszkennelést, ilyesmit, de valószínűleg már jól elfelejtette, de majd oldalba rúgjuk, hogy mileszmá.

2002. 02. 05.
    Hát most hétvégén majdnem próbáltunk egyet! Kicssit hoppá...?! De csak majdnem, kiderült, hogy mindenki megbeszélt mindenkivel mindent, az információk vad áramlásából csupán egy ember maradt ki, az, akinél próbáltunk volna, ő meg megbeszélte egy együttessel -amely nem mi voltunk-, hogy az általunk elképzelt időpontban felvételt csinál nekik.
    Sajnáltuk magunkat, hogy így dugába dőlt a próba, meg sajnáltuk az együttest is, de talán nekik nem kell majd négyszer feljátszani mindent, amíg megmarad egy előrekevert (azaz az összes szám egy sávon, egyszerre) változat, mint nekünk sikerült anno.
    Ezen a hétvégén újra megpróbálunk összejönni, a zenélés, meg ilyesmi nem fontos, viszont már régen nem hánytorgattunk fel egymásnak semmit, enélkül pedig nincs zenekari összetartás.

2002. 01. 25.
    Ha valaki gyors volt, észrevehette, hogy a február 18-dikára, hétfőre meghirdetett koncert eredetileg 15-dikén hétfőre volt kiírva, ami sehogy sem stimmel. Namost ezek a tévesztések (mármint hogy a dátum, meg a hét megfelelő napja nem passzol) az utóbbi időben sajnos meglehetősen gyakoriak. Az ok prózaian Fisher hülyesége, aki -miután megkapja a megfelelő információkat a koncertek időpontjáról és egyéb paramétereiről- haladéktalanul, azaz úgy két-három napon belül felteszi az időpontot a weblapra. Mármint azt az időpontot, amire ő emlékszik, tekintet nélkül a neki elmondottakra.
    És ezúton köszönnénk meg Dr. Prof. Mag. Zelenyánszky Balázsnak a Plakátgaléria ismertető feliratainak a pontosítását, amelyekben randa tárgyi tévedések voltak.

2002. 01. 24.
    Most már végleges, eldőlt. A Simons tulajának könyörgéseit, később fenyegetéseit figyelmen kívül hagyva kijelentjük, hogy január 25-én NEM lesz koncertünk a simonsban. Bocsesz. Lesz viszont farsang a Vekkerben, jelmezbál, meg minden szokásos lószar. Felhívnánk a figyelmet, hogy ha valaki részegnek, alkoholistának, ilyesminek öltözik, az nem jelmez! Kérjük a szokásostól eltérő megjelenést!

2002. 01. 23.
    Bocsánat, a február 22-i vekkeres koncert a korábbi -hibás- információval ellentétben nem szombaton, hanem pénteken lesz.
    A január 25-i Simonsos koncerttel kapcsolatban folyamatosan helyzet van. Eddig az történt, hogy jó, ha nincs Nyárlőrinc, akkor lesz Simons. Oké, megyünk. Aztán kiderült, hogy Janónak munkaköri elfoglaltságból kifolyólag másnap reggel több ember előtt kell megjelenni okos arccal, ez ugye egy koncert után igen nehéz. Próbálkoztunk azzal a lelkére beszélni, hogy neki ez defaultban problémás, egy koncert ezen úgysem változtat lényegesen, de ő hajthatatlan volt. Szóval mégsem oké. A tulaj dühöngött, ő már meghirdette, sört rendelt, meg minden, neki együttes kell, ha lemegyünk, és dobos nélkül elénekeljük az Ave Mariát, az is jó, de menjünk.
    Szóval lehet, hogy soha nem leszünk többet a Simonsban. Ha nem megyünk el, akkor bujkálnunk kell, mert a tulaj agyonüt bennünket, ha elmegyünk, akkor utána bujkálnunk kell, mert a közönség agyonüt bennünket. Illetve gondoltunk arra, hogy visszaállunkegy jópár évvel ezelőtti felállásra, amikor még a Fisher dobolt, a Taki pedig gitározott. Ebben az esetben kedélyes macskazene következne be, valószínűleg igen szórakoztató volna a produkció, bár nem azért, amiért az utóbbi időben megszoktak bennünket. Viszont ezért a tréfáért a Dörtinek kellene a vizsgaidőszak közepén utaznia úgy 250 km-t, aminek ő érthetően nem örülne. Szóval valszeg a kevesebb munkát igénylő eset fog bekövetkezni: a problémák elől mindannyian a Bahamákra emigrálunk, aztán koktélt szopogatva kivárjuk, amíg Magyarország csatlakozik az EU-hoz.
    Majd lesz vélemény a január 19-i koncertről is, csak nyugi mán, nyugi.

2002. 01. 21.
    A január 26-i nyárlőrinci koncert visszamondás miatt elmarad. Nem is tudjuk, sajnáljuk-e vagy sem, Janó -aki valamennyire ismerős ott- mondta, hogy két esetet tud elképzelni, vagy még a hetvenéves tatikák is őrjöngve csápoltak volna ránk, vagy megkövezés után lánctalpas tarktorral tapostak volna bele bennünket a talajba, középút nincs. Talán jobb is, hogy nem próbáljuk ki, melyik eset jön be.
    Az est.hu-n megreklámoztak bennünket a Simons Music Pubba, január 25-re. Ez -az ott megjelentekkel ellentétben- elmarad, legalábbis nagyon úgy fest, hogy nem érünk rá abban az időpontban. Szóval elképzelhető hogy lesz, bár ez a dolog a mi képzelőerőnket meghaladja. Előbb-utóbb tán a tulajnak is szólunk.

2002. 01.14.
    Úgy jártunk ezekkel a scriptekkel, mint a viccbeli orosz favágó a rulettre szánt, harminc év alatt összefavágott, majd a nullára feltett pénzzel: könnyen jött, könnyen ment. Talán most azért kissé gyorsabban helyreáll a mi véleményünk szerint célszerűnek tartott állapot.
    Dr. Prof. Selyebi már régen rálépett a költészet útjára, most küldött is egy ízelítőt. De még van több is, csak letisztázzuk, egyáltalán közkinccsé akarja-e tenni ezeket az ifjúkori botlásait.
    Nincs valakinek ismerőse az Időjárásügyi Minisztériumban? Értesíteni kellene őket, hogy roppant szarul dolgoznak. Kurvára unalmas már ez a hideg, meg latyak. Ha valaki most idejönne és merne szólni egy szót is a globális felmelegedésről, azt menten agyonütnénk.

2002. 01. 02.
    Na. Szép új év, jó hírek tömkelegével. A legelső, hogy eltűntek az "an error occurred..." feliratok! És nem azért, mert kivettük a scripthivatkozásokat, hanem...? Na...?! Úgy van! Kéretik mindenki széles nyelvcsapásokkal megközelíteni a rendszergazdánk seggét, hogy végre. Vagy bézbólütővel a fejét, hogy mér csak most.
    Ez most egy ilyen alkalom, kultúra meg költészet. Taki gondolta, hogy ha már Jetinek lehet, akkor már neki is. Ő is küldött néhány verset. Szerencsére várhatóan ebből nem lesz több.
    Az Alkohológia szekciót végre sikerült nagyjából rendbehozni annyiban, hogy az időközben beküldött cikkeket publikáltuk. Van benne szar is, jó is, nekünk a Zenebohóc a kedvencünk, nagyon jól eltalált figura. Majd esetleg fűzünk hozzájuk megjegyzést is, de most a szilveszteri kutatások utóhatásaival küzdünk.

« vissza